Steden in Flevoland

Over Flevoland

De jongste provincie van Nederland, Flevoland, is uitermate geschikt voor mensen die van afwisseling houden. Dat vind je zeker ook in het landschap terug, Flevoland is welliswaar een polder en daarom zo plat als een dubbeltje, maar je vind er onverwachts veel mooie en grote bosgebieden.  Doordat Flevoland één van de dunst bevolkte provincies is, is de omgeving zeer geliefd door rustzoekers. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen door het landschap. Steden als Almere en Lelystad zorgen voor leven in de brouwerij. Hier vind je de leuke winkeltjes en de fijnste restaurants van Flevoland.

Wie houdt van zee en scheepvaart moet tijdens zijn bezoek aan Flevoland beslist de Bataviawerf in Lelystad zien. Op deze werf worden schepen uit ondermeer het VOC tijdperk gereconstrueerd. Het vlaggenschip is natuurlijk het eerste gereconstrueerde schip, de Batavia, dat bij de werf te bezoeken is. Op de werf is van alles te zien en te doen, dus vervelen zul je je zeker niet. En wie trek heeft gekregen van de “zeelucht” van de vroegere Zuiderzee rondom Flevoland, het restaurant van de Bataviawerf serveert heerlijke lunches.

Het vlakke landschap van Flevoland is ook uitermate geschikt om mooie fietstochten te maken. Er zijn verschillende routes door de polder te maken, met verschillende afstanden. Dus of je nu een geoefende fietser bent of niet, er is altijd een mooie afstand voor je bij. Kies bijvoorbeeld voor een route van stad tot stad en zorg ondertussen voor een paar rustpunten. Misschien ’s middags bij een leuk restaurant in Flevoland wat lunchen en later in een ander restaurant een gezellige afsluiting van de tocht.

Winkelliefhebbers komen aan hun trekken in Bataviastad bij Lelystad. Hier zijn verschillende grotere merken gevestigd en scoor je de hipste kleding of accessoires tegen discount prijzen. Dat is leuk winkelen! In de binnenstad van Almere of Lelystad vind je natuurlijk de diverse bekende winkelketens en niet alleen de merkshops.

Een provincie bezoek je natuurlijk niet in een dag, dus overnachten en lekker uit eten in een goed restaurant in Flevoland hoort er zeker bij. Ook daarin stelt deze provincie niet teleur. Maak bijvoorbeeld eens een combinatie door en culinaire wandeling of dinerwandeling te maken en zo een aantal prima restaurants te bezoeken en ondertussen ook de stad te leren kennen. Welkom in Flevoland!

Bakboord

Brasserie Julia

Bij Brons

Brasserie ThuisHaven

Nul36

Madame Jeanette

Rosita's

Meat in the City

Applaus

Silver

De Gordiaan Kitchen - Bar

De Brass

NEXT