0

Restaurants Almere

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Almere:


Evenementen in Almere

Restaurants op de kaart

Over restaurants Almere

Een bezoek aan Almere is een bezoek aan een jonge bruisende stad. Je vindt hier geen historische gebouwen en pittoreske pleintjes. Maar wel volop levendigheid, veel groen, winkels, evenementen en leuke restaurants. Genoeg te doen en te zien dus als je een culinaire wandeling door de stad maakt.

Almere Haven is het eerste stadsdeel van Almere dat gebouwd werd en in 1976 namen de eerste bewoners de sleutels van hun woning in ontvangst. Een hele jonge stad dus, maar inmiddels al wel gegroeid tot in de top tien van de grootste steden van Nederland. Dat kan alleen als er voldoende te beleven en te doen is zowel voor inwoners als bezoekers.

Almere Haven ligt natuurlijk aan het water, dus als je in een restaurant van een wijntje geniet, kijk je uit over het Gooimeer en kun je alvast nadenken over wat je zou willen doen. De mogelijkheden zijn eindeloos: zeilen, kanoën, waterskiën… het kan allemaal. Je kunt zelfs een watertaxi huren en zo het Weerwater overvaren of op een andere plek in de stad afgezet worden om verder te wandelen.

Winkelen kan ook uitermate goed in Almere. Met ruim 400 winkels in het hart van de stad in brede winkelstraten kun je je hart ophalen voor of na de bezoeken aan diverse restaurants tijdens je wandeling. In Almere Haven vind je ook een uitgebreid en compleet winkelcentrum.

Ben je toe aan wat anders? Neem dan eens een kijkje in het PIT Veiligheidsmuseum. Hier ervaar je hoe belangrijk het werk van de politie, brandweer en ambulance is. Deze expositie is interactief, dus je ziet niet alleen brandweer- en politiewagens, maar je mag ook zelf een brand blussen of een misdaad onderzoeken. Uiteraard kun je ook besluiten om voor je culinaire wandeling langs de restaurants één van de exposities te bezoeken in de galerieën van Almere.

Almere Haven is gebouwd op en rond het water. Niet voor niets dat je hier dus allerlei wateractiviteiten kunt doen. En na een dagje inspanning is een wandeling langs diverse restaurants en verwend worden met wijnen en spijzen de perfecte afsluiting.