0

Steden in Groningen

Over Groningen

In de noordelijkste provincie van Nederland is meer te beleven dan je misschien in eerste instantie denkt. In de hoofdstad van de provincie, Groningen vind je de beste restaurants, je kunt er heerlijk winkelen, er zijn mooie musea en je vind er natuurlijk de prachtige Martinitoren op de Grote Markt. Een ideale plek dus voor een wijnspijs culinaire wandeling in combinatie met een bezoek aan de provincie. 

De provincie Groningen is één van de dunst bevolkte provincies van Nederland, bijna een derde van de inwoners woont in de hoofdstad. Dat betekent dat er voor de natuurliefhebber ruimschoots voldoende mogelijkheden zijn om  te wandelen. Je zou bijvoorbeeld de eerste etappe van het Pieterpad kunnen wandelen dat van Pieterburen naar Garnwerd loopt. Dan kun je in Pieterburen eerst ook nog een bezoek brengen aan het zeehondenopvangcentrum dat er gevestigd is en zo jonge zeehondjes zien.

Wanneer je van winkelen houdt dan moet je toch echt in de stad Groningen zijn. Deze energieke studentenstad heeft een grote binnenstad met zowel moderne winkelstraten als historische straatjes met eigenzinnige shops. Op de Grote Markt vindt, de naam zegt het al, regelmatig een markt plaats met verschillende kraampjes waar je je hart kunt ophalen. Rondom de Grote Markt zijn de bekendste terrassen en restaurants van Groningen gevestigd, waar je na het wandelen door de winkelstraten even wat lekkers kunt eten of drinken.

Over eten en drinken gesproken, een andere manier om de stad Groningen en de restaurants te leren kennen is door een culinaire wandeling te maken. Je wandelt in je eigen tempo van restaurant naar restaurant en leer ondertussen de binnenstad kennen. In de restaurants geniet je keer op keer van de heerlijkste wijnen en spijzen. Dat is niet alleen een leuke manier, maar ook een lekkere manier om kennis te maken met Groningen.

De Zevende Hemel

Moro

Boccaccio

Voila

Eetwaar

Houdt van Eten

Brasserie Midi

Brasserie Groen

Het Zwarte Schaap

Beer&

De Pintelier

Koetshuys

De Grote Frederik

Bistro Blanche

Proevens

Land van Kokanje

Café De Toeter

De Kleine Kasteleine

Florentin

Dinercafé Plezant

Achterwerk

Hemingway's Cuba

De Betere Tijden

D'Ouwe Brandweer

Wordt nog bekend gemaakt!

El Santo

Blokes

Chaplin's Pub

TOTT Groningen

Brouwerij Martinus

Buurman & Buurman

Proeflokaal Baxbier

Proeflokaal Hooghoudt

Donna's Social Club

Graansilo

Wijncafé de Kade

Noor Groningen

Mr. Mofongo

Bistro Boys

WERKMAN

Bistro Heerlijk

Ristorante Mediterraneo

De Rietschans

Sa Capanna

Elanderhus

Kaap Hoorn

Eetcafé Uniek

Strandpaviljoen...

Brasserie Bommel

Loetje Paterswolde

De Twee Provinciën

De Paalkoepel