0

Restaurants Groningen

Restaurants in Groningen

De Zevende Hemel

de Pauw

Moro

Boccaccio

Schuitendiep

Voila

Eetwaar

Houdt van Eten

Diep

Brasserie SPH

Brasserie Midi

Brasserie Groen

Feithhuis

Robuust

Louis XV

El Txoko

Het Zwarte Schaap

Goudkantoor

De Oude Gasfabriek

Beer&

De Pintelier

Koetshuys

Plattegrond


Beschrijving

De slogan van de provincie Groningen is:“ Er gaat niets boven Groningen”. En eigenlijk is dat wel een beetje zo. Uiteraard slaat de slogan op de ligging van de noordelijk gelegen provincie. Maar daarnaast biedt de stad Groningen ook ruimschoots voldoende activiteiten voor de bezoekers. Monumenten, musea, winkels, terrassen en prima restaurants en allemaal makkelijk de bewandelen. Maar laten we hoog beginnen.

Wie Groningen binnenrijdt zal als eerste waarschijnlijk de Martinitoren zien. Met zijn 97 meter is deze toren nog steeds bepalend voor het stadsbeeld van Groningen en de inwoners zijn er dan ook trots op. De toren kun je beklimmen en je hebt dan een prachtig uitzicht over de stad. Maar ook de Martinikerk is een bezoek meer dan waard. Verschillende bouwstijlen, prachtige schilderingen en een schitterend orgel uit 1480.

Eenmaal beneden sta je op de Grote Markt, het centrum van de stad en hier is ook regelmatig een markt waar je lekker kunt struinen tussen de kraampjes. Rondom de Grote Markt vind je ook diverse grotere en kleinere winkels en restaurants. Ideaal dus voor een heerlijk rondje shoppen en relaxen op een terras.

Wanneer je in Groningen bent is een wandeling naar het Groninger Museum ook zeker de moeite waard. Het pand, ontworpen door Alessandro Mendini, zelf is al een kunstwerk op zich. En dan kun je binnen ook nog genieten van verschillende exposities en kunstwerken.

Wanneer je uit het museum wandelt kun je direct op een rondvaartboot stappen. De stad Groningen is omringd door water en vanaf de boot heb je mooi uitzicht op de middeleeuwse patriciershuizen langs de grachten en de mooie bruggen. De schipper vertelt je er graag meer over.

Een bezoek aan Groningen is heel goed te combineren met een culinaire wandeling. Je wandelt met je eigen gezelschap door de stad langs verschillende restaurants. Je krijgt dan bij elk restaurant een heerlijk gerecht met bijpassende wijn. Dat is nog eens een aangename manier om de stad te leren kennen.