0

Over Zeeland

De provincie Zeeland is misschien wel de waterrijkste provincie van Nederland te noemen. De Zeeuwse kust spreekt veel mensen tot de verbeelding en wanneer je in Zeeland bent kun je verschillende watersporten naar hartelust beoefenen. Maar het water levert natuurlijk veel meer dan alleen plezier. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Zeeuwse mosselen die je in diverse restaurants in Zeeland kunt proberen? In ieder geval redenen genoeg om eens een bezoek aan deze provincie te brengen.

Bij een wandeling door de hoofdstad van Zeeland, Middelburg, valt de trots van de stad meteen op. De Lange Jan is een 91 meter hoge toren behorend bij de Abdij van Middelburg. Wandel door de oude straten en bekijk de mooie gevels. Middelburg is een stad om van te genieten.

Genieten kun je natuurlijk ook op de Zeeuwse stranden. In Zeeland heb je de meeste zonuren van Nederland èn al jaren de schoonste stranden. Dus kom lekker uitwaaien in de herfst en zonnebaden in de zomer. De watersportliefhebbers komen aan de kust van Zeeland ook zeker aan hun trekken op verschillende plaatsen kun je surfen, maar door de hoge golven en de wind zijn ook extremere sporten als kitesurfen en wakeboarden goed te beoefenen. 

En na een dag op het strand, kun je heerlijk genieten van de specialiteiten van Zeeland in een restaurant. Naast de bekende Zeeuwse mosselen zijn dat natuurlijk ook zeekraal, kreeft en oesters. Maar in de restaurants in Zeeland worden niet alleen de Zeeuwse zee- en schelpdieren geserveerd, je proeft hier ook de Zeeuwse wijn en Zeeuwse groenten.

Een bezoek aan Zeeland is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Deltawerken. Deze dammen, met als belangrijkste punt de Oosterscheldekering, beschermen Zeeland tegen de zee. Een knap staaltje technisch vernuft dat Nederland in de kaart speelde bij tal van andere landen met de zelfde waterproblemen.

Zeeland bezoek je niet in één dag, er is op de verschillende eilanden zoveel te zien en te doen. En als je al eens geweest bent dan wil je vast en zeker nog een keer terug. Wil je meer van de hoofdstad Middelburg zien en kennismaken met culinair Zeeland? Dan is een culinaire wandeling of dinerwandeling door de stad een echte aanrader.

Restaurantje nr. 7

Scherp

Kloveniersdoelen

Basalt

Silvy's

Het Vliegendt Hert

Zeeuwse Streken

Het Packhuys

MarktCafé

La Piccola Italia

Brasserie Eleanor

Brasserie de Huifkar

Eiggenwijzz

The Green Room

Wordt nog bekend gemaakt!

Café Cliché Middelburg

De Zwarte Ruite...

Gasterij 51

De Kemel

Bijts

De Kluizenaer

Bodega de Kookclub

De Brass

Kale & de Bril

Hector

Steakhouse De L...

Grand Café Het ...

Codium

Het Binnenhof

Waterfront

Castafiore Risotteria

Brasserie BLVD

De Gevangentoren

De Dighter

De Gecroonde Liefde

Soif Vlissingen

De Belgische Lo...

Havendorp

De Vijverhoeve

La Trinité

Rivers Sluis

Ecluse

Inter Scaldes