0

Restaurants Middelburg

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Middelburg:


Evenementen in Middelburg

Restaurants op de kaart

Over restaurants Middelburg

De hoofdstad van Zeeland heeft een rijke historie en dat is door de hele stad goed te zien. Middelburg is in de 9e eeuw ontstaan toen Vikingen een ringwalburg opwierpen om het eiland Walcheren te beschermen tegen indringers. Maar in de tijd van de VOC floreerde Middelburg. In deze destijds tweede stad van Nederland, werden zeker 300 schepen gebouwd voor de handel met Azië. Panden die uit deze periode stammen zijn nog steeds in het centrum te zien. Maar naast verschillende historische monumenten kun je in de stad ook terecht voor moderne architectuur, leuke staatjes, gezellige pleintjes, winkels en goede restaurants. Een fijne stad om doorheen te wandelen en je ogen goed de kost te geven. Dat kan natuurlijk uitstekend tijdens een culinaire wandeling langs diverse restaurants.

Wanneer je met de auto naar Middelburg komt, kun je in het centrum of vlak daarbuiten parkeren. Als je een bijzonder straatje wilt zien, moet je even naar de Kuiperspoort wandelen. Hier vind je oude pakhuizen, gerestaureerde huizen, trapgevels en schitterende details. De straat komt aan zijn naam door het Kuipersgilde dat hier in de 17e eeuw gevestigd was en tonnen en kuipen maakte.

In het midden van de stad vind je het Abdijcomplex met de Lange Jan. Dit rond lopende gebouw heeft 4 grote torens en een kleine en verschillende poorten die naar het plein in het midden leiden. De Lang Jan is een 90 meter hoge toren en van bovenaf heb je een geweldig uitzicht over het eiland Walcheren en de stad Middelbrug. Je kunt hierna het Zeeuws museum bezoeken of een lekkere kop koffie drinken op het terras van het museum restaurant.

Wandel verder en doe je tegoed aan de leuke winkels, inspirerende speciaalzaken en elegante boetiekjes. Middelburg is niet alleen een monumentenstad, maar je kunt er ook goed terecht voor de leukste shops. En de boekenliefhebber kan helemaal zijn hart ophalen bij een van de beste boekwinkels van Nederland: de Drukkery.

Kunst, cultuur, shoppen, wandelen en restaurants: je vind het allemaal in Middelburg. Een weekend Middelburg is dan ook een goede gelegenheid om op een andere manier met de stad kennis te maken door een culinaire wandeling te doen. Genieten van heerlijke wijnen en spijzen en ondertussen de stad leren kennen: een perfecte combinatie!