0

Restaurants Venlo

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Venlo:


Evenementen in Venlo

Restaurants op de kaart

Over restaurants Venlo

De stad Venlo ligt letterlijk aan de grens met Duitsland, wanneer je dus in deze stad rondwandelt zul je dan ook niet alleen Nederlanders maar ook onze Oosterburen tegenkomen. Hoewel Venlo een moderne bruisende stad is, vind je in de binnenstad nog de oude stratenstructuur zoals die in de Middeleeuwen was. Pittoreske pleinen, kronkelige straten en monumentale panden: je vindt het allemaal in Venlo. Je kunt in deze stad dus heerlijk rondwandelen en genieten van de bezienswaardigheden, maar ook om te shoppen of restaurants te bezoeken leent Venlo zich uitstekend. Dat laatste kun je dus ideaal doen door een culinaire wandeling te maken.

Wil je meer te weten komen over Limburg en haar inwoners, dan kun je het Limburgs Museum bezoeken. Dit dynamische cultuurhistorische museum herbergt een aantal standaard collecties, maar er is altijd wat nieuws te zien en te doen door de wisselende tentoonstellingen over aansprekende mensen en merken. Er is dus altijd wat te beleven en voor iedereen wat te zien en te doen.

Ben je op een zaterdag in Venlo dan ga dan vooral naar de Martinustoren. Tussen 12:00 en 13:00 kun je dan luisteren naar het carillon concert. Het carillon van de Martinustoren is Unesco immaterieel erfgoed en behoort tot één van de grootste carillons van Europa. Het heeft maar liefst 53 klokken en de zwaarste klok weegt 2381 kg, geen kleintje dus.

Na het concert wandel je zo verder de binnenstad voor een lunch op een leuk terras of in een gezellig restaurant. Daarna heb je weer voldoende energie om te winkelen. Want ook dat kan uitstekend in Venlo. In de binnenstad vind je uiteraard de vele grotere winkelketens, maar ook als je op zoek bent naar wat kleinere speciaalzaken moet je in het centrum zijn.

De mooie panden in het centrum kun je nog meer bewonderen als je een culinaire wandeling maakt. In verschillende restaurants krijg je de heerlijkste gerechten geserveerd met een goede bijpassende wijn en daarna wandel je rustig verder naar het volgende restaurant. Dat is genieten op z’n Limburgs.