Je ontdekt zes superleuke restaurants, en bij elk restaurant krijg je een heerlijke wijn-spijs combinatie. Soms doen er meer dan 6 restaurants mee, wij maken dan een selectie voor je.
Puur is een vaste waarde in de horeca in Leiden. Alles in deze zaak is tot in de puntjes verzorgd en prachtig uitgelicht. Het menu is “puur”. Dat wil zeggen dat de chef alleen de allerbeste ingrediënten kiest en zonder opsmuk serveert.
Er is zoveel lekkers op de wereld en dat hebben ze hier helemaal begrepen. Eerlijke producten, die op verantwoorde wijze geproduceerd worden, staan hier centraal. Met oog voor dier én natuur. Wat dacht je van zalm van Toet, Limburgs kloostervarken, Palmesteyn rund of ijs van professor Grunschnabel. Allemaal ambachtelijk bereid in de eigen keuken. Dat moet worden geproefd.
En vergeet vooral niet voor je aan tafel gaat zeker een borrel te doen in het bargedeelte - gezellig!
Wat vroeger bekend stond als Bistro Bree 56 gaat nu verder onder de naam EnSuite! Bij EnSuite in Leiden kan je genieten van een heerlijke avond met mooie gerechten van chef-kok Jeroen van der Holst!
Beniras Bar & Kitchen ontleent zijn naam aan het plaatsje Benirras op het eiland Ibiza. De naam alleen al roept een sfeer op van warmte, vriendschap en ontspanning - precies de ambiance die het restaurant nastreeft. De gerechten zijn herkenbaar en zorgvuldig samengesteld, met aandacht voor zowel smaak als presentatie.
Wat Beniras Bar & Kitchen onderscheidt, is de inspiratie uit verschillende mediterrane keukens. Het restaurant combineert de tradities van Griekenland, Spanje, Frankrijk en Italië, waardoor gasten een breed scala aan smaken kunnen ervaren. De gerechten worden gepresenteerd in de vorm van shared dining, wat betekent dat gasten de mogelijkheid hebben om verschillende gerechten te proeven en te delen met hun tafelgenoten. Naast de heerlijke gerechten biedt Beniras ook een uitgebreide selectie aan cocktails. Beniras brengt niet alleen heerlijke smaken naar Leiden, maar ook een vleugje van de relaxte Ibiza-stijl.
Bij De Klok lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Klassiek linnen op tafel en antiekgroen op de muren. Een fijne tegenhanger in een tijd waar alles snel, strak en modern is. Ook de keuken zet deze romantische trend door. Eloquente bereidingen met alleen de beste ingrediënten. Op de wijnkaart vind je alleen maar wijnen uit de oude wereld.
Chef en eigenaar Marvin heeft een duidelijke visie. Omdat Bistro La Cloche in een prachtig oud pand is gevestigd, moet gehoor worden gegeven aan die historie. Dat geldt ook voor de gerechten. Klassiek, maar met een grote knipoog naar het nu. Bij De Klok is er geen toverformule of een spiksplinternieuw hip concept. Nee, dineren zoals het bedoeld is!
Bij Aan de rijn ben je aan het goede adres voor kleinere gerechtjes. Combineer en geniet samen van lunch, borrel of diner in ons knusse restaurant of op het terras aan en op het water.
Catootje aan de Markt is de plek in leiden voor dagverse gerechten, samengesteld met verrassende combinaties uit de internationale keuken. Dit gezellige knusse restaurant is te vinden op het korte stukje van de Kaasmarkt in Leiden. Dit restaurant is jouw huiskamer waar het kleine team ervoor zorgt dat iedereen zich welkom voelt.
Grenare is een warme plek waar je welkom bent voor lunch, borrel, diner en borrelen tot in de late uren. Of het nou op het terras voor de gevel of aan het water is, aan de fantastische bar of aan een tafeltje, iedereen is welkom!
Bij Grenare serveren ze kleinere gerechten zodat ' shared dining' mogelijk is maar ook gewoon gerechten van hoofdgerecht formaat. Producten halen ze bij de locale partners en houden rekening met seizoensgebonden producten. Vlees, vis of vegetarisch, voor iedereen is er wat wils.
Tickets zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar via deze website. De verkoop sluit vrijdagavond voor de wandeling. Daarna kun je ook niet meer annuleren! Na de betaling vind je je ticket in onze gratis app.
1Als je je ticket(s) hebt afgerekend, en je ingelogd bent in onze app, zie je daar 1. Je ticket 2. Je allergieën 3. De restaurants Je ‘route’ is de volgorde waarin je de restaurant bezoekt. De allergieën en route kun je tot 48 uur vantevoren wijzigen.
2Je wordt om 12 uur bij het eerste restaurant van je route verwacht. Daar laat je je ticket zien, en ga je lekker zitten. Als je klaar bent, loop je samen met je gezelschap zelf naar het volgende restaurant. Daar laat je je ticket scannen, geniet je van het eten en drinken, en ga je verder naar restaurant #3. Etcetera, etcetera.
3Tot 40 uur voor de wandeling kun je kosteloos ruilen voor een andere wandeling