0


Knus & Gezellig

In het Paleiskwartier vind je deze spiksplinternieuwe stadsbrouwerij met eetcafé. De Jongens van De Wit voelen zich in dit bijzondere deel van Den Bosch als een vis in het water.
 

De Jongens hebben een passie voor ambachtelijk gebrouwen bier, de oorsprong van gerechten, een goed gesprek en hechte vriendschappen. Dat alles in het hart van Bourgondisch Brabant. Dit is een prachtig Stadscafé met koffie, lunch, diner, mooie wijnen en een robuuste authentieke eetkaart. Bourgondisch én biologisch.

 

Als je langsgaat, moet je vooral eens vragen naar de zelf gebrouwen bieren van het huis. Dorst!

Gemiddelde prijs per menu

(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen,
exclusief drank)

€ 26,50

Geschreven over restaurant Jongens van de Wit

img

Horecanieuws: De ketels glimmen nog: stadsbrouwerij Jongens van de Wit open | bd.nl

Door Bart Gotink De historie van het pand wordt gerespecteerd. En dus hangen er houten vaten boven de bar en zijn de trappen en vides van ‘eenvoudig, kwalitatief staal’. Staal dat ook gebruikt werd toen onder de sheddaken in het Paleiskwartier nog een goederenloods zat, zo vertelt Erwin de Wit. Biersommelier Maar een goederenloods is het niet meer, zo laat de initiatiefnemer van stadsbrouwerij Jongens van de Wit zien bij een rondleiding door het laatste gevulde sheddak. Want beneden staat een bar en zijn zitplaatsen, boven is een compleet brouwhuis. Daarmee is de brouwerij en café ineen klaar om te starten. Klaar om bieren te verkopen, maar De Wit is ook klaar om zijn kennis over bieren te verspreiden met de masterclasses die de biersommelier wil gaan geven. „Dat kan gaan om proeven, maar ook over het brouwproces. Verder werken we aan een brouwersopleiding samen met de HAS.”

www.bd.nl

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?