0

Restaurants Den Bosch

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Den Bosch:


Evenementen in Den Bosch

Restaurants op de kaart

Over restaurants Den Bosch

De hoofdstad van Brabant staat voor gezelligheid en gastvrijheid. Uiteraard kun je in Den Bosch heerlijk door de stad wandelen langs alle boetiekjes, winkels, terrassen en restaurants, maar je kunt ook op cultureel gebied je hart ophalen. Verschillende musea en monumenten vragen om een bezoekje. Dat kan uitstekend voor een culinaire wandeling door deze oude stad.

Begin de dag bijvoorbeeld bij een goed restaurant waar je geniet van de lunch. Daarna loop je bijvoorbeeld door het Prins Hendrik Park voor een heerlijk relaxte wandeling door een mooi stuk natuur midden in Den Bosch. Dit park ligt dicht bij het centrum van de stad dus je steekt makkelijk over om een bezoek te brengen aan de Sint Janskathedraal.

De Sint Janskathedraal is de trots van de stad. Deze schitterende kerk werd tussen 1270 en 1529 gebouwd en een deel van de toren stamt nog uit de 13e eeuw. Helaas is veel van het interieur verdwenen tijdens de beeldenstorm in 1629, maar het doopvont, de preekstoel en het orgel zijn er nog wel. De huidige beelden en ramen van deze kerk stammen uit de tweede helft van de 19e eeuw. Absoluut een bezichtiging waard.

Omdat de kerk in het centrum van Den Bosch staat vind je in de omgeving voldoende terrassen en restaurants om tijdens het wandelen even uit te rusten en wat lekkers te nuttigen. De liefhebbers van speciaalzaken en kleine boetiekjes komen in Den Bosch zeker aan hun trekken. In de binnenstad vind je talloze kleine straatjes en gezellige pleintjes. Als je op zoek bent naar de grotere winkelketens dan moet je in de Hinthamerstraat zijn.

Een bezoek aan Den Bosch kan natuurlijk niet zonder de echte Bossche Bol. Deze heerlijke zoete lekkernij staat bij veel restaurants en lunchrooms op de kaart, dus het zal zeker niet moeilijk zijn om deze te proeven. En als je dit liever voor thuis wilt bewaren, dan is een bezoekje aan de bakker het beste alternatief. In ieder geval genoeg te zien, te doen en te proeven voor je culinaire wandeling door Den Bosch!