0


Classy & Cool

Grand Café Central heeft een rijke geschiedenis. Het café bestaat sinds 1916 en heeft veel speciale kenmerken. De achterzaal van het café is gedecoreerd door de kunstenaar Pieter den Besten in 1924.

Als je in dit statige café voorbij de bar loopt, kom je bij ‘De Buren’ terecht. Dit was vroeger een heuse steeg, maar nu kun je hoog en droog van pand naar pand lopen. Dit en de grote Art-Deco-schilderingen geven deze zaak een uniek tintje.

Dus kom langs en bestel iets lekkers van de lunch-, diner-, wijn- of biefstukkaart. Dat las je goed, hier hebben ze een biefstukkaart!


Menu van restaurant
Grand Café Central

Voorgerecht

Loempia
Met spinazie, feta en mint yoghurt

€ 8.00


Hoofdgerecht

Tripelbier sukadestoof
Met apple mashed potatoes

€ 21.50


Dessert

Red velvet cheesecake
Met brownie ijs

€ 8.00


Gemiddelde prijs per menu

(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen,
exclusief drank)

€ 35,00

Geschreven over restaurant Grand Café Central

img

Café Central (Gouda) - Wikipedia

Café Central werd in 1923 door de toenmalige eigenaar Louis de Groot ingrijpend verbouwd. De achterzaal werd volledig in art-decostijl ingericht. De Rotterdamse kunstenaar Pieter den Besten maakte de wandschilderingen voor deze zaal. Den Besten maakte ook de wandschilderingen voor Tuschinski in Amsterdam, voor het Grand Theater Pompenburg in Rotterdam en voor de Nieuw Amsterdam van de Holland-Amerika Lijn. Het meeste werk van Den Besten is in de loop der tijd verloren gegaan, onder meer bij het bombardement op Rotterdam. In Gouda hebben de schilderingen vanaf 1953 verborgen gezeten achter een betimmering. Bij een verbouwing in 1992 zijn de schilderingen weer zichtbaar gemaakt. Het werk, op twee tegenover elkaar gelegen wanden van de zaal, laat dertien gestileerde vrouwenfiguren in pasteltinten zien. Het oorspronkelijke werk telde zestien vrouwenfiguren, maar een drietal figuren sneuvelden bij een verbouwing in 1939. De zaal is een beschermd rijksmonument, het voorste en achterste deel van het café is een gemeentelijk monument met nummer 266.[1]

nl.wikipedia.org

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?