0

Restaurants Gouda

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Gouda:


Evenementen in Gouda

Restaurants op de kaart

Over restaurants Gouda

Waar Alkmaar bekend is vanwege zijn kaasmarkt, is Gouda bekend van de Goudse kazen. Deze oer-Hollandse kazen gaan terug tot in de 17e eeuw, en worden over de hele wereld met veel smaak gegeten. Dat mag natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Gouda. De binnenstad leent zich uitstekend voor een heerlijke wandeling langs alle historische panden, musea, winkels en restaurants.

In het centrum van Gouda staat het Oude Stadhuys. Dit gebouw in Gotische stijl werd in 1450 voltooid en het is nog steeds in gebruik voor huwelijken, feesten, seminars, vergaderingen en congressen. Je kunt dit oude Stadhuys bezoeken en neem dan ook een kijkje bij het klokkenspel met mechanische poppen aan de rechterzijgevel. Elke 2 minuten over het halve en het hele uur is dit poppenspel een bijzonder gezicht.

Wandelend langs alle mooie panden kom je vanzelf de charmante hofjes en rustieke pleintjes tegen. Heerlijk mijmeren en even ontsnappen aan de drukte van de dag. Neem een kop koffie met een Goudse stroopwafel op een terras van een restaurant en droom even weg.

Eveneens in de binnenstad en op een steenworp van het stadhuis, staat de Sint-Janskerk. Met zijn 123 meter is deze kerk de langste van heel Nederland. Maar deze kerk is vooral beroemd vanwege zijn gebrandschilderde ramen uit de Middeleeuwen en de Renaissance. De kerk is van maandag tot en met zaterdag te bezichtigen.

Voordat je aan je culinaire wandeling begint langs diverse restaurants in Gouda, is het ook leuk om Gouda vanaf het water te bekijken. Van mei to en met september worden er grachtentochten verzorgt door de monumentale binnenstad, waarbij de schipper allerlei wetenswaardigheden vertelt over de stad.

Maak dus aan het eind van je bezoek of als onderdeel van je bezoek aan Gouda een culinaire wandeling door de stad. In verschillende restaurants heerlijke wijnen en spijzen geserveerd krijgen en ondertussen al wandelend de stad verkennen.