0


Classy & Cool

Goyvaerts wordt gerund door drie chef-koks: de broers Goyvaerts. Je kunt hier genieten van gerechten internationaal geiïnspireerd zijn met in het bijzonder de Franse keuken. Voor zowel lunch als diner kun je er terecht!


Menu van restaurant
Goyvaerts

Entrée

Langoustine
Gebakken langoustine met vadouvan, bospeen, kaffirlime en beurre blanc

€ 18.00


Hoofdgerecht

Reerug
Met girollen, gebakken witlof, koolraap, peterseliewortel crème en jus van komijn

€ 25.00


Dessert

Selectie van vijf kazen
Met notenbrood en seizoen confituur

€ 13.00


Gemiddelde prijs per menu

(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen,
exclusief drank)

€ 31,00

Geschreven over restaurant Goyvaerts

img

Goyvaerts-broers openen restaurant op Stratumseind in Eindhoven

EINDHOVEN - De drie getatoeëerde Goyvaerts-broers uit Eindhoven leerden koken van sterrenchef Yuri Wiesen. Zaterdag openen ze een eigen zaak op Stratumseind: Goyvaerts. Negen jaar geleden hing Jesse Goyvaerts vooral op straat rond. Aan school deed hij niet veel. Hij had meer aandacht voor uitgaan, kattenkwaad en roken. De vader van het gezin Goyvaerts was net overleden, en Jesse dreigde het verkeerde pad op te gaan. Totdat hij negen jaar geleden aanklopte bij restaurant Wiesen op de Kleine Berg, dat tegenwoordig één Michelinster heeft. Yuri zocht een afwashulp. Een paar dagen na de eerste kennismaking stond hij in de spoelkeuken. ,,Hij was een boefje’’, zegt Wiesen nu over Jesse. ,,Toen ik zelf jong was had ik ook een chef tegen wie ik op keek. Op school kon je spijbelen, maar op je werk durfde je niet eens te laat komen.’’ Voor Jesse ging het ook op die manier. De keuken van Wiesen bracht hem structuur. Hard werken, anders hield je het niet vol in het ambitieuze restaurant. ,,Yuri zei dat hij van mij één van de beste koks van Nederland zou maken.’’ Passie

www.ed.nl

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?