Gemiddelde prijs per menu
(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen,
exclusief drank)
€ 31,00
Geschreven over restaurant Goyvaerts
Goyvaerts-broers openen restaurant op Stratumseind in Eindhoven
EINDHOVEN - De drie getatoeëerde Goyvaerts-broers uit Eindhoven leerden koken van sterrenchef Yuri Wiesen. Zaterdag openen ze een eigen zaak op Stratumseind: Goyvaerts. Negen jaar geleden hing Jesse Goyvaerts vooral op straat rond. Aan school deed hij niet veel. Hij had meer aandacht voor uitgaan, kattenkwaad en roken. De vader van het gezin Goyvaerts was net overleden, en Jesse dreigde het verkeerde pad op te gaan. Totdat hij negen jaar geleden aanklopte bij restaurant Wiesen op de Kleine Berg, dat tegenwoordig één Michelinster heeft. Yuri zocht een afwashulp. Een paar dagen na de eerste kennismaking stond hij in de spoelkeuken. ,,Hij was een boefje’’, zegt Wiesen nu over Jesse. ,,Toen ik zelf jong was had ik ook een chef tegen wie ik op keek. Op school kon je spijbelen, maar op je werk durfde je niet eens te laat komen.’’ Voor Jesse ging het ook op die manier. De keuken van Wiesen bracht hem structuur. Hard werken, anders hield je het niet vol in het ambitieuze restaurant. ,,Yuri zei dat hij van mij één van de beste koks van Nederland zou maken.’’ Passie
www.ed.nl