0


Classy & Cool

Bij deze hotspot in Tilburg staat goed eten en drinken centraal. Focus Foodbar legt de 'focus' op de kwaliteit. Hierbij spelen verse producten en duurzaamheid een grote rol. In de keuken wordt ook gekeken naar de ethiek die achter voedsel schuilt. Maar dat is nog niet alles.

 

De huidige schandalen in de bio-industrie hebben een beweging op gang gezet die vindt dat de huidige omgang met dieren niet meer door de beugel kan. Focus Foodbar biedt daarom een volledig plantaardige kaart aan!

 

Naast al het lekkere eten is Focus Foodbar ook een heerlijke plek om een gezellig drankje met je vriend(in), buurvrouw of collega te doen. Kom jij ook?


Menu van restaurant
Focus Foodbar

Voorgerecht

Dashi polenta
met gemarineerde tempeh, nori, miso-mayo en geglaceerde wortel

€ 10.50


Hoofdgerecht

Couscousbowl
Koude parelcouscous met geroosterde groenten, bosui, tomaat, rucola en granaatappelpitjes.

€ 15.50

Beyond Burger
De welbekende Beyond Burger op een bruine bol met sla, tomaat, rode ui, komkommer en truffelmayo.

€ 17.50

Risotto-panko croquetjes
zoete aardappelrisotto in een panko-laag met verschillende bereidingen van groenten, zoete aardappelcrisp en balsamico-aceto

€ 21.50


Gemiddelde prijs per menu

(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen,
exclusief drank)

€ 26,50

Geschreven over restaurant Focus Foodbar

img

Van misosoep, ravioli tot bloemkool-coquilles: vegan Focus Foodbar open

Do 15 aug: Ze had het pand al lange tijd op het oog, liep al jaren met het idee rond. Het vegan restaurant van Bregje Mols is werkelijkheid geworden. De Focus Foodbar - waar al het eten plantaardig is - aan het Radiopleintje is sinds donderdagavond geopend. ,,Nu mag ik alles zelf bepalen.” Van een ravioli met bolognesesaus (op basis van linzen, truffel-bechamel en spinazie), een Beyond Burger, tot een dashi-polenta met bloemkool-coquilles, gebakken bospaddestoelen en venkel-saus. En tartaar van geroosterde gele en rode paprika met wakame en hazelnoot-crunch tot een bietencarpaccio en misosoep. Het is zomaar een greep uit de kaart van het eerste vegan restaurant van de stad. De nieuwkomer is sinds donderdagavond 20 uur voor nieuwsgierige borrelaars open, gaat op vrijdag even dicht voor een besloten etentje en is op zaterdag voor de hele stad toegankelijk. In het pand waar voorheen Spaans restaurant El Caso was gevestigd. ,,Ik ben zo blij met de locatie, er is heel veel leven op het pleintje hier”, vertelt Mols. Bas Vermeer 15-08-19, 18:40 Laatste update: 18:47 Bron: BD

www.bd.nl

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?