0

Restaurants Tilburg

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Tilburg:


Evenementen in Tilburg

Restaurants op de kaart

Over restaurants Tilburg

Wie nog niet in Tilburg is geweest zal verrast zijn over deze gastvrije stad in Brabant. Je vindt er vele bezienswaardigheden, monumenten, musea, leuke winkels en goede restaurants. Een gezellige stad met een mooi centrum. Een mooie manier om Tilburg te ontdekken is door het maken van een wandeling door de stad, je kunt zelfs een culinaire wandeling maken. Zo combineer je het bezichtigen van de stad met bezoekjes aan uitstekende restaurants waar je elke keer een heerlijk gerecht met een goede wijn geserveerd krijgt. Een ideale manier van kennismaken met Tilburg.

Wanneer je besluit om met de trein naar Tilburg te reizen, vind je recht tegenover het station het Natuurmuseum Brabant. Hier ontdek je alles over dieren, mensen en planten. En dit is niet een museum waar je alleen mag kijken, je kunt ook zelf doen en beleven. Een interactieve ervaring dus.

Dat moet Vincent van Gogh ook gehad hebben toen hij in Tilburg tekenles kreeg op Rijks Hoogere Burgerschool. Deze school was gevestigd in het oude paleis van koning Willem II. In het Stadsmuseum kun je in Vincents tekenlokaal zien hoe hij les kreeg en je kunt er ook je eigen tekentalent ontwikkelen.

Ben je toe aan een kopje koffie of een goede lunch, wandel dan naar het centrum van Tilburg, daar vind je de beste restaurants en bistro’s voor een aangename pauze. Waanneer je overigens op zoek bent naar de leukste kleine winkeltjes, dan vind je die net rondom het centrum in het “ dwaalgebied”. Dit zijn de straten rondom de Noodstraat, Nieuwlandstraat en Tuinstraat. Mocht het weer niet zo meewerken, dan is er ook de gelegenheid om overdekt te winkelen in de Emmapassage, de Schouwburgpromenade en de Heuvelpoort.

Tilburg is zeker een stad om te ontdekken en te leren kennen, er is genoeg voor iedereen te beleven. Een culinaire wandeling is zeker een belevenis, want je komt op de meest bijzondere plekken van Tilburg en kan ook nog eens genieten van de lekkerste wijnen en spijzen. In Tilburg ontdek je het Bourgondische leven.