0


Hip & Happening

Een eetbare expo van beeld, muziek en smaken

In het hart van de Amsterdam Wallen vind je Bellezza. Gevestigd in een
pakhuis op de binnenplaats van een oud klooster waar vroeger kruiden en specerijen
werden bewaard gaan chefs Carlos Braun (voorheen Daalder*) en Davy van Wezel
(voorheen De Burgermeester*) op zoek naar de schoonheid van het leven. Het duo kookt
elke avond een culinair kunstwerk in een intieme setting.

De eerste gangen serveert het team aan de gemeenschappelijke gouden tafel in de
spiegelzaal, waar de ruimte met de gangen mee verandert. De beelden duiken onder de
zeespiegel en er verschijnt zeebaars met avocado en een mooie vinaigrette van zwarte
limoen op tafel. Een visuele storm raast voorbij als de rode garnalen met chorizo,
Parmezaan en fregola in een wolk van escabesche geserveerd wordt. Wie de kleurige visual
art ziet bij het gerecht met paddenstoelen en skrei, vraagt zich toch een tel af wat er op het
bord ligt. Bij het laatste gerecht, de gebarbecuede sucade met gerookte mousseline staat
de ruimte in vuur en vlam. Na 4 gangen, en zo’n 1,5 uur, verplaatst de avond zich naar de
eerste verdieping, voor het dessert in de hemel. Hierna wordt de avond voortgezet met
een digestief of cocktail in de exclusieve cocktailbar die alleen voor restaurantgasten
bereikbaar is.

Bedenker en eigenaar Melcher de Wind: ‘Eten is de meest toegankelijke kunstvorm die er
maar is. Met Bellezza willen we laten zien – en proeven – dat kunst in alle vormen kan
bestaan. En voor iedereen toegankelijk kan zijn.’


Bellezza, The Restaurant ontvangt dagelijks gasten vanaf 18:00 uur. Van donderdag t/m
zaterdag zijn er om 21:00 nog een keer 24 gasten welkom voor een laat diner. Reserveren
kan voor €77,50 per persoon via RestaurantBellezza.nl

Gemiddelde prijs per menu

(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen,
exclusief drank)

€ 39,00

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?