0

Restaurants Amsterdam

Restaurants in Amsterdam

BAUT

La Vallade

Rijsel

Hotel Casa | East57

Stek

Michel-Inn

Par Hasard

Volt

Boca's Park

Bubbles & Wines

De Tropen

Pompstation

Walter's - The ...

Bar Gallizia

Vijfnulvijf

Lokaal Edel

Remise47

Meneer de Wit H...

BOSCO

Surya Amsterdam

The French Connection

Waterkant

Strangelove

Kevin Bacon

Bistrot Neuf

Soi 74

Poesiat & Kater

HOPP

Apostrof

Wyers

I Dock

Pikoteo

Bickers aan de Werf

Fondue Oost

The Uptown Meat Club

House of Watt

Restaurant C

De Vergulden Eenhoorn

Weesper

Visbar Beet

Bar Spek

Forno

BARTACK

NELIS west

Rayleigh & Ramsay

Shanghai Bistro

SNCKBR

Helst

Escobar

Brouwerij Troost Oost

Le Garage

Restaurant 1e Klas

Lokaal de Pijp

Bar Moustache

Restaurant Brooklyn

Shiraz

Restaurant ACE

Bumbu Kitchen

Amstel Boathouse

Day Foodbar Zuid

Tapzuid

Mama Makan

Alex en Pinard

MOER

Plattegrond


Beschrijving

Iedere Nederlander zou onze hoofdstad in ieder geval één keer in zijn leven bezocht moeten hebben. En met alle verschillende bezienswaardigheden is dat beslist geen straf! Een culinaire wandeling door onze hoofdstad is een uitgelezen kans om de stad op een andere manier te leren kennen en te genieten van heerlijke wijnen en spijzen in verschillende restaurants. Maar wat kun je naast Madame Tussauds, het Anne Frank huis en de Kalverstraat nog meer bezoeken in Amsterdam?

Wat dacht je van een rondleiding in theater Carré? Tijdens de rondleiding door dit 120 jaar oude theater neemt de gids je mee langs de kleedkamers, foyers en natuurlijk het toneel. Je hoort anekdotes en verhalen over de historie, voorstellingen en architectuur. Perfect als je van theater houdt.

Tijdens het wandelen door de stad kun je ook een bezoek brengen aan de 9 straatjes tussen de Herengracht en de Prinsengracht. Deze geven een goed beeld van de verschillende bouwstijlen binnen de Amsterdamse grachtengordel en je vindt er bijzondere winkels en restaurants.

Een bezoekje aan één van de oudste markten van Nederland kan ook niet ontbreken bij een bezoek aan Amsterdam. Dus ga hier even langs voor dat je in een restaurant start met je culinaire wandeltocht, dan is het heerlijk om even rond te lopen tussen alle kraampjes en stalletjes met verse groenten en fruit, bloemen, sieraden, kleding en alles wat daar tussenin zit.

Als je op zoek bent naar een punt van rust in de drukte van Amsterdam, dan is een bezoek aan het Vondelpark zeker aan te raden. In de zomer kun je hier ook genieten van verschillende theater-, dans- en toneelvoorstellingen in het openluchttheater. Het park ligt midden in de stad en is dus makkelijk aan te doen voor of na je culinaire wandeling langs restaurants.

Amsterdam is net zoals veel andere grote steden niet in één dag te bezichtigen, maar in combinatie met een culinaire wandeling krijg je een goed beeld van de sfeer van de stad, de verschillende bezienswaardigheden en natuurlijk de leukste restaurants.