0


Bijzonder Bourgondisch

Deze bierbrouwerij is vernoemd naar meester-timmerman Bart Poesiat en meester-metselaar Klaas Kater. Zij werkten in de ‘Van Vollenhoven Brouwerij’. In deze eterij is nog steeds een bierbrouwerij gevestigd, waar de speciaalbieren voor je neus gebrouwen worden. Ze gaan direct in de taptanks van de bar. Zo drink je altijd kakelvers bier.

 

Wat uit de keuken komt, is afgestemd op wat er uit de brouwketels vloeit. Je krijgt dus steeds de beste en meest verse combinaties geserveerd. De bierbrouwerij is gevestigd in een schitterend 19e eeuws pand, met hoge plafonds en grote ramen. Kom gezellig langs!


Menu van restaurant
Poesiat & Kater

Borrelplank

Poka's vleesplank
Met pastrami, grillworst, gerookte ossenworst, mortadella, Amsterdams zuur en Franse mosterd

€ 16.50


Hoofdgerecht

Bavette steak
Op houtskool gegrild met spinazie en polenta frites met geraspte oude kaas

€ 21.50


Dessert

Huisgemaakte appeltaart
(Met slagroom + €0,50)

€ 4.75


Geschreven over restaurant Poesiat & Kater

img

Horecainterieur: brewpub Poesiat & Kater Amsterdam

Rond 1900 was de De Gekroonde Valk de grootste brouwerij van Nederland, maar door het missen van de aansluiting op ‘lichte’ bieren viel het doek. Een aantal liefhebbers richtte een stichting op. Met de bemachtigde receptuur en een eigen brewpub in Amsterdam blazen ze het merk Van Vollenhoven nieuw leven in. Nadat de mannen achter de stichting De Gekroonde Valk via de kleindochter van de laatste brouwer de originele receptuur hadden bemachtigd, werd in …

www.missethoreca.nl

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?