0


Classy & Cool

Less is more. In dit kleinschalige, luxueuze restaurant van Nico en Sonja Boreas worden topgerechten geserveerd om hun gasten in de watten te leggen. Met maar 8 tafels is Sabero een echt culinair hoogtepunt in Roermond!

Geschreven over restaurant Sabero

img

Nieuw restaurant voor Sonja en Nico Boreas: 'Het was nog niet klaar'

Sonja en Nico Boreas zijn terug als restaurateurs. Het duo, dat in 2016 Boreas verkocht, heeft in Roermond Sabero geopend. Een huiskamerrestaurant met slechts acht tafels en volledig anders dan hun zaak in Heeze, waar met gemak tachtig gasten konden worden ontvangen. 'Dit is geen Boreas 2.0.' Welkom terug! Waarom zijn jullie opnieuw begonnen? 'De verkoop van Boreas was een kans die we niet voorbij konden laten gaan. We hadden beiden de leeftijd om nog eens wat anders te gaan doen en dat wilden we ook. Geen idee wat het zou gaan worden, maar in ieder geval geen eigen zaak, zo meenden we destijds. Een baan in loondienst voor ons beiden ketste in de allerlaatste fase af. Uiteindelijk zijn we door de eigenaar van dit pand benaderd. Hoewel we uit Limburg komen, was dit deel van het land eigenlijk geen optie. We waren op zoek in Noord-Brabant. Na het verzoek om ondanks dat toch te komen eten, waren we overstag. We zagen een pand met enorm veel mogelijkheden en op slechts een half uur rijden van ons thuisadres. Bovendien wilden we niet te veel investeren en dat was op deze plek ook niet nodig.' Jullie hebben als tweesterrenpaar afscheid genomen, hoe lastig is het dan om met iets nieuws te beginnen? 'Dat is best lastig. Sabero, gemaakt van de letters van onze achternaam, is in geen enkel opzicht vergelijkbaar met Boreas. Die verwachting moeten we managen, met name bij mensen die vaste gast waren in Heeze en nu naar Roermond komen. Daar staat tegenover dat we ook niet te veel willen - en kunnen - afwijken van het niveau dat ze van ons zijn gewend. Zeker niet in de eerste fase.' Hoe anders is Sabero dan Boreas? 'De insteek in Roermond is volledig anders. In Heeze hadden we weleens luncharrangementen met meer dan honderd gasten, hier hebben we 24 couverts. Sabero heeft de uitstraling van een huiskamerrestaurant, waar mensen zich op hun gemak moeten voelen en genieten van mooie wijnen en goede gerechten. Er is een verwachtingspatroon. Enerzijds willen we daaraan voldoen omdat het past bij onze kwaliteitsstandaarden, anderzijds moeten we heel goed duidelijk maken dat dit geen Boreas 2,0 is. In de keuken is dat ook lastig, wat doe ik wel en niet. Zeker vanwege mijn verleden. Ik heb bepaalde klassiekers en een kookstijl, daar kan ik niet zomaar volledig van afstappen. Maar ik wil ook niet kopiëren.'

zin.sligro.nl

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?