0

Restaurants Roermond

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Roermond:


Evenementen in Roermond

Restaurants op de kaart

Over restaurants Roermond

Roermond in midden Limburg is één van die plekken waar al het goede in het leven samenkomt: Monumenten, natuur, water, musea, winkels en restaurants en dat allemaal op loopafstand van elkaar. Wandelend door het centrum van Roermond ontdek je steeds meer mooie gevels en leuke pleintjes. En wanneer je dit combineert met een culinaire wandeling dan ontdek je ook nog eens de leukste restaurants en proef je de lekkerste gerechten geserveerd met de beste wijnen. Het kan allemaal in Roermond.

Sinds 1559 is Roermond bisschopsstad, dus al wandelend door het centrum kun je je ogen de kost geven aan diverse historische gebouwen en kerken. Wanneer je een wandeling maakt en net even buiten het centrum gaat kijken, kun je een bezoek brengen aan het Jezuïetenklooster. Dit Hieronymusklooster, gebouwd in 1437, werd in 1569 de bisschoppelijke residentie en vanaf 1610 wordt er in de gebouwen onderwijs gegeven onder leiding van de Jezuïeten tot hun opheffing in 1775. Tegenwoordig is er in het gebouw een theater gevestigd.

Aan de rand van Roermond kun je heerlijk relaxen bij dagstrand De Weerd. Deze recreatieplas is gelegen in het westelijke wintergebied van de Maas. In de zomer kun je hier heerlijk genieten aan het water en met een camping in de buurt wandel je zo naar een restaurantje voor wat lekkers.

Zoals gezegd komt ook de shopper aan zijn trekken in Roermond. De stad is nota bene van 2009 tot 2011 verkozen tot beste binnenstad van Nederland. Boetiekjes, winkels met snuisterijen, de grotere winkelketens: je vindt het allemaal in de binnenstad. En de Designer Outlet is ook een bezoek waard als je op zoek bent naar de beste merken voor een aantrekkelijke prijs.

Er is dus voor ieder wat wils in Roermond. Als je nog niet zo bekend bent of als je de stad eens op een andere manier wilt bekijken, dan is een culinaire wandeling zeker aan te raden. Wandelend door de stad met haar schitterende gebouwen, word je in verschillende restaurants de heerlijkste gerechten voorgezet met bijpassende wijnen. Dus kom genieten van het Bourgondische leven in Roermond.