0


Hip & Happening

Bij chef-koks Willem Schaafsma en Jules Borninkhof eet je gerechten uit alle windstreken. Bijzonder in dit eet- en drinklokaal is dat alles bereid wordt met lokale en streekgebonden producten van leveranciers uit de buurt.

 

De gerechten zijn eenvoudig, maar perfect en met zorg klaargemaakt, van de beste en meest duurzame ingrediënten. Zo werken Jules, Willem en hun team bijvoorbeeld alleen met dubbeldoel-koeien, die van kop tot staart worden verwerkt.

 

Naast maatschappelijk verantwoord ondernemen, hebben ze het concept ‘uit eten’ volledig gerevolutionaliseerd. Geen dinnerdate gevonden? Schuif dan eens aan bij onbekenden. Of boek een ruimte waar jij met je afspraakje alle privacy hebt.


Menu van restaurant
Proefverlof

Voorgerecht

Friese gerookte wilde gans
Dungesneden met Thaise curry en passievruchten

€ 9.50


Hoofdgerecht

Varkensribstuk & kokkels
Met artisjok, courgette en citroen

€ 19.50

Eendenborst
Met pompoen, paksoi, hoisin en sechuan jus

€ 21.50


Nagerecht

Bergamot
Parfait met exotisch fruit en gember biscuit

€ 8.50


Gemiddelde prijs per menu

(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen,
exclusief drank)

€ 35,00

Geschreven over restaurant Proefverlof

img

Leeuwarder restaurants gaan minder eten weggooien

Restaurants in Leeuwarden willen minder eten weggooien. Daartoe hebben ze dinsdag een intentieverklaring ondertekend.

www.lc.nl

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?