0

Restaurants Leeuwarden

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Leeuwarden:


Evenementen in Leeuwarden

Restaurants op de kaart

Over restaurants Leeuwarden

Wanneer je denkt aan Leeuwarden dan denk je misschien aan de start van de Elfstedentocht, lekker winkelen of genieten in een restaurant. Maar er is veel meer te beleven. De binnenstad van deze hoofdstad telt naast talloze gezellige restaurants ook mooie terrassen, unieke winkelstraten, musea en verschillende monumentale panden. Een vaartocht door de grachten van Leeuwarden met een praam of een fluisterbootje is zeker de moeite waard. Maar te voet kom je in vele steegjes en straatjes de mooiste gevels tegen. Tijdens je culinaire wandeling langs diverse restaurants in Leeuwarden heb je alle gelegenheid om je ogen de kost te geven en de stad zo te leren kennen.

Wanneer je voor het eerst in Leeuwarden bent, dan moet je zeker de Oldehove beklimmen. Deze toren wordt ook wel de toren van Pisa van Nederland genoemd en dat is natuurlijk niet voor niets. Beklim de 183 treden naar de top van de toren en je hebt een schitterend uitzicht over de stad.

De cultuur liefhebber komt tijdens het wandelen langs diverse restaurants in Leeuwarden aan zijn trekken in het Fries Museum op het Zaailand. Sinds 2012 is het museum in een nieuw pand gevestigd in het hart van de stad. De wisselende thema’s en verschillende exposities zorgen er voor dat je nooit uitgekeken raakt.

Uiteraard vind je in de binnenstad de bekende winkelketens. Vooral op de Nieuwestad en op de Wirdumerdijk. Maar unieke en eigenzinnige shops zijn ook zeker goed vertegenwoordigd op bijvoorbeeld het Naauw, in de Peperstraat of op de Kelders. Een hapje eten na het winkelen kan ook prima in de restaurants in deze straten van Leeuwarden of in één van de vele zijstraten.

Leeuwarden is makkelijk te bereiken met de auto of de trein. Verschillende parkeergelegenheden rondom de binnenstad zorgen dat het centrum autovrij blijft. En wanneer je op Leeuwarden Centraal uit de trein stapt wandel je binnen 5 minuten door de binnenstad.

Je culinaire wandeling door Leeuwarden bied je naast heerlijke wijnen en spijzen in een goed restaurant, dus veel meer om de stad te leren kennen.