0

Restaurants Alkmaar

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Alkmaar:


Evenementen in Alkmaar

Restaurants op de kaart

Over restaurants Alkmaar

Een dagje Alkmaar is genieten van een typisch Noord-Hollandse stad met authentieke historische kenmerken. Wandelen door de straatjes, lekker eten in één van de vele restaurants en dan mag natuurlijk een bezoek aan de kaasmarkt niet ontbreken. Hoewel veel mensen het hier bij houden, heeft Alkmaar natuurlijk nog veel meer te bieden. Wanneer je een culinaire wandeling maakt door deze mooie stad, zul je tussen de bezoekjes aan de beste restaurants door merken dat Alkmaar een heel veelzijdige stad is die veel te bieden heeft aan haar gasten.

Je bekijkt Alkmaar van een hele andere kant tijdens je wandeling. Dat kan natuurlijk ook tijdens een rondvaart door de grachten. Vanaf het water heb je een schitterend uitzicht op de vele historische gevels en de meer dan 1000 monumenten.

Alkmaar is natuurlijk de kaasstad van Nederland, er draait dus veel om het thema kaas in deze stad. Dat komt niet alleen tot uiting in de vele gerechten die de restaurants serveren, maar ook in een echt kaasmuseum. Je komt hier alles te weten over de historie en het maken van onze echte Nederlandse kazen. En waar smaakt een blokje kaas nu beter bij dan bij een glaasje wijn of bier op een terras of in een restaurant? Wanneer je overigens meer wilt weten over bier, neem dan vooral een kijkje in Biermuseum de Boom. Hier kun je de machines en apparatuur zien waar bier al honderden jaren mee wordt gebrouwen en natuurlijk kom je alles te weten over het proces van bierbrouwen. Zeker een bezoekje waard voor of na je culinaire wandeling.

Na het bezoek aan het laatste restaurant kun je op een terras nog wat napraten of naar je hotel terug. De volgende ochtend kun je natuurlijk Alkmaar nog verder ontdekken. Maar wist je dat je in slechts 15 minuten al op het strand kunt liggen? Dus neem bij mooi weer je zwembroek en badlaken mee en in de herfst is er niets zo lekker als een heerlijke wandeling over het strand met de wind door je haren.

Genieten in Alkmaar doe je dus zeker tijdens de culinaire wandeling langs alle goede restaurants van Alkmaar. Niet alleen van de heerlijke wijnen en spijzen, maar ook van al het moois dat Alkmaar te bieden heeft.