0

Restaurants Apeldoorn

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Apeldoorn:


Evenementen in Apeldoorn

Restaurants op de kaart

Over restaurants Apeldoorn

Midden in het natuurgebied de Veluwe ligt de verrassende stad Apeldoorn. De rust en de ruimte voeren de boventoon in deze stad en de ligging tussen bos en heide zorgen voor een heel eigen karakter. Toch heeft Apeldoorn maar liefst 155.000 inwoners en staat daarmee in de top 10 van Nederlandse steden. In Apeldoorn is dan ook voldoende te doen voor elke bezoeker van de stad: lekker winkelen, een terrasje pakken, goed eten in een restaurant of een museum bezoeken. Dit alles en meer vind je in Apeldoorn.

Misschien niet helemaal op de wandelroute als je een culinaire wandeling door Apeldoorn wil maken, maar een bezoek aan Paleis het Loo is absoluut de moeite waard voordat je begint met je wandeling. De voormalige zomerresidentie van de Koninklijke familie is sinds 1984 een museum. Dwalend door de verschillende vertrekken waan je je misschien even koning of koningin. Daarnaast zijn er regelmatig verschillende tentoonstellingen en exposities om te bezichtigen.

Meer in de binnenstad en dus meer in de richting van verschillende restaurants, staat de Grote Kerk van Apeldoorn. Gebouwd op de fundamenten van de Waterstaatskerk die in 1890 afbrandde, is dit nu een Rijksmonument dat nog steeds in gebruik is voor kerkdiensten, trouwdiensten, concerten en nog veel meer activiteiten. In juli en augustus is deze kerk elke zaterdagmiddag open voor bezichtiging.

Als shoppen meer je ding is, dan zit je in Apeldoorn zeker goed. Een gezellige binnenstad met verschillende grote en kleine winkels en bijzondere boetiekjes en prima restaurants. Daarnaast vind je in het hart van Apeldoorn het overdekte winkelcentrum Oranjerie. Met een eigen parkeergelegenheid en maar liefst 60 winkels, kom je er hier zeker aan je trekken. En wist je overigens dat de Hoofdstraat de langste winkelstraat van Nederland is?

Wanneer je dus een culinaire wandeling door Apeldoorn maakt, heb je veel verschillende locaties om te bezoeken voor of na je wandeling. En het maakt dus niet uit of je liever gaat winkelen of een museum bezoekt: Apeldoorn heeft het allemaal.