0

Restaurants Dordrecht

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Dordrecht:


Evenementen in Dordrecht

Restaurants op de kaart

Over restaurants Dordrecht

Een bezoek aan Dordrecht is een bezoek aan een stad met bijna 1600 monumenten. Zo’n 900 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten bepalen het straatbeeld. Een culinaire wandeling langs de beste restaurants in deze stad is dan ook een uitgelezen kans om je ogen eens goed de kost te geven en de stad in een ander licht te bekijken. Gelegen aan de Maas heeft de stad een oude historie en dat zie je goed terug in het centrum. Maar uiteraard vind je in het centrum ook gezellige winkelstraten, leuke terrasjes en gezellige restaurants.

Iets buiten het centrum ligt een bijzonder schip aangemeerd dat te bezoeken is: de Ark van Noach. Binnen in het schip kom je meer te weten over hoe het schip er in het echt uitgezien zou hebben en hoe Noach er met zijn gezin geleefd moet hebben. Ook aan de dieren is gedacht: het schip wordt bevolkt door polyester dieren en kleine levende dieren. Zeker een bezoekje waard.

Al wandelend naar het centrum zie je in de Museumstraat het Dordrechts Museum. Je vindt hier een uitgebreide collectie aan schilderijen van Nederlandse schilders van de 17e eeuw tot het heden. Naast de uitgebreide collectie is er in het gebouw ook een restaurant gevestigd voor gasten van het museum.

Wil je genieten van een mooi uitzicht, dan moet je zeker even naar het groothoofd wandelen. Je hebt dan een schitterend uitzicht op het drukst bevaren rivierenkruispunt van Europa. Hier komen de Oude Maas, de Beneden Merwede en de Noord samen, hier is dus altijd wel wat te zien en te beleven.

Wil je liever langs winkels, terrassen en gezellige restaurants wandelen, dan moet je zeker in het centrum van Dordrecht zijn. Gezellige straatjes met mooie authentieke winkels, maar ook de grotere ketens vind je hier zeker terug.

De stad Dordrecht biedt je allerlei opties voor een gezellig weekend weg. Een culinaire wandeling is dan ook zeker een goede aanvulling op je bezoek aan de stad. Genieten van heerlijke wijnen en spijzen en ondertussen een mooie wandeling door de stad. Een perfecte afsluiting van een mooie dag.