0

Restaurants Enkhuizen

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Enkhuizen:


Evenementen in Enkhuizen

Restaurants op de kaart

Over restaurants Enkhuizen

Een bezoek aan Enkhuizen is een bezoek aan een stad met de geschiedenis van de VOC nog duidelijk zichtbaar. Wandelend door het mooie centrum kun je je vergapen aan de schitterende historische panden die nog herinneren aan deze tijd. Een culinaire wandeling langs diverse restaurants is hiervoor een ideale gelegenheid. Je ziet de stad op een andere manier en je maakt kennis met diverse restaurants waar je elke keer een gerechtje met een heerlijke wijn geserveerd krijgt.

Naast de historische binnenstad is er natuurlijk nog veel meer te zien in Enkhuizen. Ook de verdedigingstoren, de Dromedaris, in de haven herinnert nog aan de VOC tijd. In het verleden was dit pand ook in gebruik als gevangenis en opslagruimte, maar inmiddels is het een multifunctioneel centrum dat verschillende culturele activiteiten biedt.

Wanneer je door Enkhuizen wandelt dan is een bezoekje aan de stadsgevangenis ook de moeite waard. Gelegen naast het stadhuis is dit hoge smalle gebouw merkwaardig scheef gaan staan. De cellen zijn nog intact gebleven en ook de martelwerktuigen herinneren nog aan het wrede lot van de gevangenen. Water en brood is beslist geen restaurant maaltijd, dat is tijdens de culinaire wandeling gelukkig wel anders.

De boekenliefhebber kan in de zomer zijn hart ophalen in Enkhuizen. Hier staat namelijk de enige zeventiende-eeuwse stadsbibliotheek die nog bewaard is gebleven op haar oorspronkelijke plek. Op woensdag, donderdag en vrijdag kun je hier dan een rondleiding krijgen.

In Enkhuizen is alles op loopafstand, dus als je na een culturele activiteit nog even wilt shoppen, dan is dat geen enkel probleem. In de binnenstad zijn diverse gezellige boetiekjes, winkeltjes, cafeetjes en restaurants. Genoeg om je prima te vermaken in ieder geval.

Neem dus de tijd om Enkhuizen te ontdekken en sluit de dag of het weekend af met een culinaire wandeling. De mooie binnenstad van Enkhuizen ontdekken en ondertussen genieten van heerlijke wijnen en spijzen.