0

Restaurants Hengelo


WijnSpijs organiseert de volgende evenementen in Hengelo:

Restaurants in Hengelo

't Lansink*

De Buurman & De Dragonder

Intenzo

Umami

Stravinsky

Twentse Bierbro...

Wapen van Beckum

Bistro Kees

Brasserie So Nice

Plattegrond


Beschrijving

Een ontspannen dagje of weekend in het oosten van het land doorbrengen kan in Hengelo. Vlakbij de Duitse grens en Enschede gelegen, vind je in deze mooie plaats allerlei bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Musea, monumenten, monumentale panden, winkels en natuurlijk heerlijke restaurants. Want ook op culinair gebied kun je prima in Hengelo terecht. Een perfecte plek dus om een culinaire wandeling te maken langs verschillende restaurants.

Wanneer je echt voor ontspanning naar Hengelo komt, dan is een bezoek aan de Hammam “Het Oosten” misschien een goed idee. Authenticiteit en gastvrijheid staan hoog in het vaandel en je kunt hier genieten van de rust, fantastische behandelingen en een prima keuken.

Tijdens een lang weekend Hengelo is het ook leuk om de Hengelose Warenmarkt te bezoeken. Iedere woensdag en zaterdag is deze in het centrum te vinden. Al struinend langs de diverse kramen komen de geuren van kruiden, eten en bloemen je tegemoet en ook voor leuke hebbedingetjes moet je beslist over deze markt wandelen.

Omdat de markt in het centrum van Hengelo is, wandel je makkelijk naar een gezellig terras of restaurant voor een kopje koffie of thee. Dan zou je daarna de Sint Lambertus Basiliek kunnen bekijken. Deze kerk werd in 1998 door paus Johannes Paulus II verheven tot basiliek. Deze relatief jonge kerk is voorzien van neogotische elementen en een toren van maar liefst 79,2 meter hoog. De moeite waard om een kijkje te nemen dus.

Eveneens in het centrum is het Museum Hengelo gelegen. In dit museum, dat oorspronkelijk een winkelwoonhuis was, zijn verschillende collecties te bewonderen die je meer leren over de cultuur historische ontwikkeling van Hengelo. Daarnaast vind je er een foto, boeken en digitaal archief over de historie van de stad.

Hengelo is dus zeker de moeite waard om te bezoeken. En wanneer je een culinaire wandeling maakt langs de diverse restaurants, leer je de stad op een andere manier kennen. Genieten van de mooie binnenstad en genieten van de verschillende wijnen en spijzen in de restaurants.