Lekker uit eten, bij de beste restaurants

De leukste restaurants van Mechelen

Alle restaurants die je hier vindt, hebben we persoonlijk uitgekozen!
Filters
Stijl
Prijs
Type

De Fortuyne

Befferstraat 20 2800

De Fortuyne is een restaurant op maat, in het centrum van Mechelen, voor de moderne stadsmens. Een plek waar je ’s middags een lichte lunch kunt krijgen, elke zaterdag namiddag High Tea of een gebak om duimen en vingers bij af te likken en ’s avonds - wanneer de lichten dimmen - culinaire toppers worden geserveerd.
 

Bij De Fortuyne geldt: sharing is caring, want hier worden de gerechtjes gedeeld! En of je nou van vlees, vis of vegetarisch houdt, alles is mogelijk. Het historische interieur is prachtig en de ontspannen sfeer doet je ontspannen.
 

Gegarandeerd een succes, dus eet, deel en geniet!

 • Bijzonder Bourgondisch
 • Restaurant Restaurant

The Chick

Sint-Romboutskerkhof 2 2800

Restaurant The Chick bevindt zich in een prachtig 16e eeuws pand in hartje Mechelen. In de schaduw van de Sint-Romboutstoren worden hier met de Josper de heerlijkste rotisseriegerechten bereid.
 

Op het menu staat de Baskische Cou Nu kip, maar proef zeker ook de heerlijke bird is the word of geniet van onze chef’s choice surprise menu. Het menu krijgt elk seizoen een stevige make-over. Elk gerecht in de rotisserie wordt onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love & made to love.
 

Je luncht en dineert in een uniek kader en met wat geluk hoor je vanuit de heerlijke binnentuin de kardinaal zijn plantjes water geven. 

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Wine & Cheesebar The Cellar

Sint-Romboutskerkhof 2 2800

Welkom in het best bewaarde geheim van Mechelen.  Bel aan, volg de trap naar beneden en laat je verbazen door de 16de-eeuwse gewelfde kelders. Ja, zoals de naam al deed vermoeden, is dit spannende restaurant gevestigd in een heuse kelder.

 

Hier worden perfecte wijn geserveerd, onder begeleiding van de beste gerijpte kazen, geserveerd door kaasmeester Schockaert. Zorg er wel voor dat je kunt kiezen, want op het menu staan maar liefst 250 verschillende soorten wijnen!

 

Bijzondere keuze is natuurlijk de huiseigen Champagne ‘Artéis & Co’, wereldberoemd, maar het lekkerste in The Cellar. Dus kom langs en geniet van de heerlijkste combinaties op deze knusse speciale locatie!

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Puro

Guldenstraat 20 2800

De naam Puro zegt het al, dit restaurant staat voor puur genieten. Dit komt zowel terug in de gerechten als in de aankleding van de zaak. Johan Verbrugghe, Jo Derkinderen en Johan Van Eetvelde zijn samen met pure sang gaan kijken hoe zij het restaurant zo zouden designen dat iedereen welkom is op elk moment van de dag. Een creatie van een nieuwe drank en eet cultuur was geboren!

 

Het design is daarom strak, chique maar nodigt ook uit voor een een laidback borrel. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om lekker uitgebreid te tafelen en staat de bediening van Puro klaar om je te vertellen over de 90 wijnen die ze in huis hebben! 

 

 

 • Klassiek & Verfijnd
 • Restaurant Restaurant

Tinèlle

Goswin de Stassartstraat 90 2800

In het prachtige en authentieke voormalige Predikherenklooster in Mechelen, kun je Tinèlle vinden. In dit restaurant ga je niet alleen voor een smaakvol bord, maar ook om een stukje échte Vlaamse geschiedenis te proeven. Het oude 17e eeuwse gebouw is stijlvol omgetoverd tot een heuse culturele hotspot.

 

Waar ooit de monniken van hun nachtrust genoten, bereidt sterrenchef Ken Verschuren de lekkerste gerechten. Zijn vrouw Jenny zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Het recept van Tinèlle is eenvoudig: een levendige plek creëren waar je geniet van de klassieke Frans-Belgische kookkunst in een gastronomisch jasje. Geen opgelegde menu’s, geen obers in stijf zwart-wit, geen gedoe.

 

Gewoon gezellig tafelen in een sfeervolle en knusse omgeving.

 

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Chili Beans

Korenmarkt 19 2800

Chili Beans is de nieuwe hotspot voor Mexicaans eten in het hartje van historisch Mechelen!
 

Zoek op de Korenmarkt naar de vrouw met een snor en ervaar de Mexicaanse keuken zoals je die nog nooit geproefd hebt: nieuw, anders en inspirerend – eigenlijk zoals de Mechelaars zelf dus. Voel je de pepers al kriebelen?
 

Kom langs en ervaar het zelf. Hasta pronto!

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

De Vleeshalle

Huidevettersstraat 7 2800

Een markthal vol met Smaakmakers. In Vleeshalle boden slagers ooit hier hun koopwaar aan. Maar nu is de monumentale hal een culinaire hotspot in het hartje van Mechelen.

De Vleeshalle is een smaakmarkt met veertien standhouders: Bar & Brood, Alma Libre, The Avocado Bar, Bambu, Bar Patat, Bubba, Burgers & Grapes, Chez Eline, Hunters Out Of Ireland, Kizuri, Tapas La Qia, Margherita, nICE! en Ross.

Zoveel kraampjes betekent voor iedereen wat wils: Italiaans gerechten, het smeuïgste ijs, Mexicaanse keuken en nog veel meer. Op wereldreis in de Dijlestad? Yes please!

 • Hip & Happening
 • Restaurant Restaurant

Emiel

Vismarkt 6 2800

- OPENING SOON -

 

In de keuken van Restaurant Emiel gaat ondernemer Bram resoluut voor vis. “In een voormalige vishandel kun je niet beter zitten, het is echt een droom die werkelijkheid wordt".

Bram wil zo veel mogelijk met lokaal geteelde producten werken en de gasten meenemen op reis, vooral dan met vis die de Noordzee te bieden heeft. Vissoorten als schol, pladijs, rog, rode poon en natuurlijk schaal- en schelpdieren.

 

 

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Ember

Caputsteenstraat 51a 2800

Lunchen of dineren in een karakteristiek kasteelrestaurant? Dat kan bij Restaurant Ember in Mechelen. Zino Jacobs bouwt hier een nieuwe culinaire droom uit. 

Chef Zino Jacobs tilt gerechten vanop de grill naar een hoger niveau. Denk hierbij niet alleen aan vlees, maar ook aan vis en groenten.

 • Klassiek & Verfijnd
 • Restaurant Restaurant

The Chapel

Sint-Romboutskerkhof 2 2800

De Chapel

De kapel werd opgericht in 1856 en werd volledig gefinancierd door particuliere giften van de Mechelaars. Architect P.J.A De Cocq ontwierp het gebouw met eclectische gevel, talrijke heiligenbeelden en een kruisweg voor de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria. Die congregatie blies zijn laatste kaars uit in 1949.

Sindsdien is de kapel het decor voor concerten en toneelstukken. The Chapel brengt ook vandaag smaakvolle events, gaande van (aperitief)concerten tot exposities, recepties of diners.

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Carbon Bar & Kitchen

DÉSIRÉ BOUCHERYSTRAAT 4 2800

Midden in het centrum van Mechelen vind je Carbon Bar & Kitchen! Hier kan je genieten van een menukaart met streetfood vanuit elke windstreek. Combineer dit met een van de mooie cocktails en je hebt een heerlijke avond uit!

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Bar Lux

Tervuursesteenweg 23 A 2800

Deze gezellige Bistro is te vinden in Mechelen. Een knusse en sfeervolle inrichting. Zowel binnen als buiten kan je hier genieten voor ontbijt, lunch of diner. Zij werken met seizoensgebonden producten en elke keer brengen zij nieuwe combinaties om je te laten wegsmelten.

 • Hip & Happening
 • Restaurant Restaurant

Culinair dagje uit

De leukste restaurants van de stad, op 1 heerlijke middag of avond?

Tijdens onze culinaire evenementen, zoals de WijnSpijs Wandeling, of de SpeciaalBier Tour bezoek je de leukste restaurants of bierspots van de stad. Allemaal op 1 heerlijk culinaire middag.