Lekker uit eten, bij de beste restaurants

De leukste restaurants van Oldenzaal

Alle restaurants die je hier vindt, hebben we persoonlijk uitgekozen!
Filters
Stijl
Prijs
Type

QuaKoken

Enschedesestraat 2-J 7575 AB

Bij QuaKoken draait alles om de passie voor volle, rijke smaken en de mooiste bereidingen van verse producten. Geen wonder dat oprichter en eigenaar van QuaKoken, Joris ten Wolde, zijn wortels heeft in de klassiek Frans georiënteerde keuken.

 

Maar ondanks deze klassieke oorsprong is QuaKoken allesbehalve stijf te noemen. Hoewel de totale eetbeleving te allen tijde moet kloppen en verrassen, is het hier nog veel belangrijker dat goed eten en drinken toegankelijk en smakelijk is voor iedereen!

 

In een vrolijke informele sfeer wordt er hier bediend en gekookt op hoog niveau. Leuke wijnsuggesties, interessante gerechten en zeer verzorgde bordjes die niet misstaan op je Instagram. Op de kaart vind je van alles wat, maar een echte aanrader is het chefsmenu. 

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Bistro Puur

Plechelmusplein 18 7571 EG

In Bistro Puur restaurant, gelegen naast de Sint-Plechelmusbasiliek in Oldenzaal, proef je eigenzinnig pure gerechten. De sfeer ademt de gezelligheid van een bistro, maar het menu smaakt naar zoveel meer… En natuurlijk hoort daar ook een lekker drankje bij.
 

Lekker eten en drinken in een ongedwongen sfeer. Dat is waar het bij Puur om draait. Het team besteedt de grootste zorg en aandacht aan de gerechten en natuurlijk aan jou als gast! De menukaart wisselt elk seizoen en je kunt hier kiezen uit een gevarieerde selectie aan heerlijke wijnen.
 

Dineren bij Puur is puur genieten! Kom je gauw langs?

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Wine & Bite

Deurningerstraat 30 7571 BD

In de knusse Deurningerstraat, midden in het hartje van Oldenzaal, vind je dit gezellige plekje. In de Wine bar kun je een keus maken uit meer dan 90 wereldse soorten wijn. De Bite vind je onder andere in onze tapas en verse sushi. Naast deze gerechtjes heb je ook de keus uit lekkere kleine grill gerechtjes zoals bijvoorbeeld: pintxos van tonijn, kip of ossenhaas.

 

Wine & Bite wijnbar heeft elk seizoen een speciale menukaart met gerechten die bij het desbetreffende jaargetijde passen: de seizoenskaart. En wist je dat je hier ook wijnproefcursussen kunt doen? Je kunt er dus een heel dagje uit van maken! Begin met de cursus, vervolgens proef je en uiteindelijk sluit je af met heerlijke tapas. Doen!

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Bistro Dominic

Kerkstraat 18 7571 EE

Beleef een heerlijke culinaire avond in een historisch pand! Dit gebouw, dat vroeger stadhuis, rechtbank en zelfs gevangenis is geweest, proef je tegenwoordig fantastische gerechten van Chef-kok Dominic Mählmann!
 

Bij bistro Dominic wordt gekookt met liefde voor het vak en dat proef en zie je terug in de gerechten. Samen met zijn team zorgt Chef-kok Dominic in het sfeervolle restaurant voor een onbezorgde avond waar je kunt genieten van de heerlijke gerechten, goede service in een gezellige ambiance.

 

Naast het feit dat je hier heerlijk kunt dineren, is het restaurant ook af te huren voor privé gelegenheden zoals feestjes en bedrijfsborrels. Alles voor een onvergetelijke avond! Classic Food, classics met de aandacht die het verdient. Zoals het hoort, bourgondisch genieten.

 • Classy & Cool
 • Restaurant Restaurant

Het J.W. Racerhuis

Marktstraat 15 7571 ED

In het hartje van Oldenzaal is Het J.W. Racerhuis gevestigd. Het Racerhuis zit in een 16e eeuws monumentaal pand. Dit huis is lange tijd het woonhuis geweest van Jan Willem Racer. In de 18e eeuw een man met grote betekenis als advocaat, rechtsgeleerde in Oldenzaal en omstreken. Tevens was hij lange tijd burgermeester van Oldenzaal.

 

Achter het pand bevindt zich één van de best bewaarde geheimen van Oldenzaal: de stadstuin van Het J.W. Racerhuis. Hier kun je in alle rust genieten, met je gezelschap, van de sfeervolle stadstuin.

 

Kegelbanen zijn een echt begrip in Oldenzaal en laat Het Racerhuis nou net de oudste kegelbanen hebben van heel Oldenzaal! Echt alles is aanwezig voor een gezellige dag!

 

 

Met zijn gezellige locatie, sfeervolle tuin en kegelbanen is dit een perfecte plek om je huwelijk of feestje te vieren! 

 • Knus & Gezellig
 • Restaurant Restaurant

Grand Café Markt 19

Groote Markt 19 7571 EC

Bij Grand Café Markt 19 kun je terecht voor kop koffie, heerlijke lunch of uitgebreid diner. 
Ook voor een feestje ben je hier aan het goede adres. Grand Café Markt 19 beschikt over verschillende feestzalen. 

 • Bijzonder Bourgondisch
 • Restaurant Restaurant

Culinair dagje uit

De leukste restaurants van de stad, op 1 heerlijke middag of avond?

Tijdens onze culinaire evenementen, zoals de WijnSpijs Wandeling, of de SpeciaalBier Tour bezoek je de leukste restaurants of bierspots van de stad. Allemaal op 1 heerlijk culinaire middag.