Over Friesland

Menig bezoeker van de provincie Friesland verwondert zich over de diversiteit. Van uitgestrekte weilanden, vele grote meren en kleine slootjes tot pittoreske dorpen en de bruisende hoofdstad Leeuwarden. Het is heerlijk wandelen door bijvoorbeeld de bossen bij Beetsterzwaag en als je echt even uit wilt waaien dan is een bezoek aan de eilanden Terschelling of Vlieland een must. Als je een lang weekend of midweek in Leeuwarden overnacht zijn deze activiteiten qua afstand prima te doen. Friesland kent vele restaurants, dus ook wanneer je op zoek bent naar een goede eetgelegenheid is dat geen enkel probleem. 

De natuurliefhebber komt in Friesland ruimschoots aan zijn trekken. Op en rondom de meren kan de watersporter zijn hart ophalen: zeilen, surfen, varen en suppen zijn slechts enkele van de vele watersporten die er beoefend kunnen worden. Maar de natuurgebieden lenen zich uiteraard ook voor een stevige wandeling. In het Lauwersmeer in het noorden van de provincie komen trekvogels graag even pauzeren. Hoewel je hier in het natuurgebied natuurlijk niet even naar een restaurant wandelt, kun je hier wel prima midden in de natuur picknicken met je zelf meegebrachte lekkernijen. 

Naast een schitterende natuur heeft Friesland ook de cultuurliefhebber voldoende te bieden. Verschillende steden vragen om een bezoek en een stadwandeling. Bezoek bijvoorbeeld het stadje Stavoren aan het IJsselmeer. Met slechts 1000 inwoners is het qua omvang meer een klein dorp, maar deze voormalige Hanzestad was de eerste Nederlandse gemeenschap die stadrechten kreeg. Wandel door de straatjes, geniet van het IJsselmeer en eet wat lekkers op een terras of in een restaurant in dit kleinste stadje van Friesland.

Overnachten in de hoofdstad Leeuwarden kan in verschillende goede hotels in de binnenstad. Ideaal want je loopt zo vanuit je hotel naar diverse musea of door de winkelstraten. En zoals gezegd is een bezoek aan Friesland of Leeuwarden ook erg goed te combineren met een culinaire wandeling door de hoofdstad. Genieten van heerlijke wijnen en spijzen bij diverse restaurants in Friesland en maak ondertussen kennis met de mooie panden in de binnenstad van Leeuwarden. Welkom in Friesland!

Eindeloos

Brasserie Oranje

Us Heit

By Ús

Fellini Leeuwarden

Wannee

Proefverlof

ROAST Leeuwarden

Post-Plaza Grand Café

TOTT

Café Bak

Kelder65

Het Leven

De Lekkerste va...

De Koperen Tuin

Las Tapas

Sophias

The Meat Room

Speciaalbier Ca...

De Walrus Grand-Café

in de Brouwerij

De Dikke van Dale

Pecorino

22 Kitchenbar

Het Postkantoor

't Gerecht

De Buurman Bar & Grill

Gusto Y Mucho Mas

Frisone Pazzo

La Fontaine

Paolo

Ferron

La Bistro

Anna Casparii

De Jasmijn

ZeevanTyd

Nooitgedagt

Zeezicht Harlingen

't Havenmantsje

Noorderke - Noorderpoort

Jonas

Grandcafé De Reus

DOWN & UP

Onder de Linden

Het Proeflokaal

De Koperen Kees

Aan De Gracht

Markt 23

De Walrus

De Kastanje

Stadscafé Artisante

't Raedhûs

Zelle Bar Bistro

De Waard van Napels

HIP Asian Food & More

Halve Maan

Zuiver

Het Tolhuis

De Jongens van Joure

Blaauwpleats

Hotel de Oorsprong

Brasserie AnderS

Helder