0

Restaurants Valkenburg

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Valkenburg:


Evenementen in Valkenburg

Restaurants op de kaart

Over restaurants Valkenburg

In het allerzuidelijkste puntje van Nederland ligt het vestingstadje Valkenburg. Je vindt hier invloeden van de ons omringende landen terug en als je door de stad wandelt waan je je een beetje in de Middeleeuwen. Schitterende monumentale panden, in oude stijl herstelde stadpoorten, pittoreske pleintjes en gezellige straatjes. Hier kom je om te genieten van de oude stad en te wandelen in de natuur waarin deze plek verscholen ligt. Maar je kunt hier ook zeker genieten van de Zuid-Limburgse gastronomie, want aan goede restaurants is hier geen gebrek. Dat ontdek je vanzelf als je een culinaire wandeling gaat maken.

Al wandelend door het historische centrum van Valkenburg vallen de karakteristieke gevels direct op. Elk pand heeft zijn eigen bijzondere uitstraling en dat geeft karakter aan de binnenstad. Valkenburg wil zijn naam van Vestingstad eer aan doen en dat is te zien aan de stadsmuren en stadpoorten. De Geulpoort is zo waarheidsgetrouw mogelijk gereconstrueerd en ook de Grendelpoort ziet er compleet met torens weer als vanouds uit.

Valkenburg is bij de meeste mensen vooral bekend vanwege de mergelgrotten. Dit 250 km lange gangenstelsel is zeker een bezoek waard. Een van de grotten die je zeker moet bezoeken is de Fluweelengrot in combinatie met de Kasteelruïne. Dit is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg en deze geheime vluchtgangen werden gebruikt door ridders om het belegerde kasteel ongezien te verlaten om zo de vijand in de rug aan te vallen. Een bezoek aan de kasteelruïne en de Fluweelengrot is een enerverende ervaring en een drankje in het restaurant is dan ook zeker aan te raden.

Mocht je trouwens nog even willen winkelen dan kan je hiervoor ook in Valkenburg terecht. Van leuke boetiekjes, boekenwinkels en delicatessenzaken tot gezellige terrassen en goede restaurants. Je wandelt er zo naar toe in het historische centrum van de stad.

Dat centrum leent zich dus ook uitstekend voor een culinaire wandeling langs de diverse restaurants. Ondertussen kun je de monumentale panden bewonderen en genieten van de heerlijkste gerechten met bijpassende wijnen in de restaurants. Kom dus kennismaken met Valkenburg.