0

Restaurants Zoetermeer

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Zoetermeer:


Evenementen in Zoetermeer

Restaurants op de kaart

Over restaurants Zoetermeer

In zeer korte tijd is het dorp Zoetermeer uitgegroeid tot inmiddels de derde stad van de provincie Zuid Holland. De stad staat niet bekend om zijn eeuwenoude straatjes en pittoreske pleintjes, want die zul je hier niet vinden. Maar in Zoetermeer zijn wel veel andere activiteiten te ondernemen, dus vervelen zul je je hier niet. Zeker niet als je een culinaire wandeling maakt. Zo zie je de stad in ieder geval op een heel andere manier.

Zoetermeer werd in 1962 aangewezen als groeikern van de gemeente Den Haag en van een dorp met 10.000 inwoners groeide de stad in 40 jaar naar een stad met zo’n 130.000 inwoners. Deze moderne stad heeft een gedeeltelijk overdekt centrum waardoor je onder alle weersomstandigheden prima kunt shoppen. Hier wandel je ook zo naar de leukste terrassen en restaurants voor een prima kop koffie of goede lunch.

Er zijn zoals gezegd geen oude straatjes en pleintjes, maar dat betekent niet dat er helemaal niets ouds bewaard is gebleven. Neem een kijkje bij de ronde stenen stellingmolen uit 1897. Dit museum en de bijbehorende winkel is op vrijdag en zaterdag te bezichtigen.

De sportieve bezoeker van de stad Zoetermeer kan zijn hart ophalen bij Skiparadijs Snowworld of klimcentrum Ayers Rock. Heerlijk het wintersportgevoel ervaren ook al is het hartje zomer, of de klimmuur op het hoogte niveau bedwingen. Kan het je allemaal niet wild genoeg, dan moet je bij Dutch Water Dreams gaan kijken. In dit wildwatersportcomplex kun je raften, kanoën, hydrospeeden, tuben en zelfs indoor surfen. De sporters onder ons komen hier zeker aan hun trekken.

Wandelen kan ook uitstekend in Zoetermeer, niet voor niets is dit een stad van groen, water en ruimte. In de stad vind je vele wijkparken en om de stad zijn waterrijke gebieden en een mooi bosgebied.

Zo zie je maar dat je niet per sé een oude stadskern hoeft te hebben om toch een interessante stad te zijn voor een gezellig weekend weg. En door een culinaire wandeling door de stad te maken combineer je het bezichtigen met het genieten van heerlijk eten en lekkere wijnen. Zoetermeer is helemaal zo gek nog niet.