0

Restaurants Zuidlaren

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Zuidlaren:


Evenementen in Zuidlaren

Restaurants op de kaart

Over restaurants Zuidlaren

Zuidlaren wordt ook wel het dorp van Berend Botje genoemd en wie kent het kinderliedje niet. In het dorp zelf kun je niet om Berend Botje heen, maar er is meer te beleven in en om het Drentse dorp. Je kunt er heerlijk genieten van de natuur, het water de bossen en de gezelligheid. En de grotere steden Assen en Groningen liggen op 10 minuten rijden. Mogelijkheden te over dus. En je kunt er ook nog eens heerlijk eten en drinken, dus een culinaire wandeling langs verschillende restaurants wordt zeker een succes.

De sportievere types hebben het in Zuidlaren voor het uitkiezen. Je kunt prachtige wandelingen maken rondom het dorp, een fietstocht over de Drentsche Aa of een paardrijtocht maken. Zuidlaren ligt aan het Zuidlaardermeer, dus ook de watersporters kunnen hun hart ophalen. Ga surfen, maak een boottochtje of kom gewoon genieten van de natuur. En wil je even bijkomen van het surfen of wandelen? Dan kan je prima lunchen, borrelen of dineren in één van de gezellige restaurants of paviljoens.

Zuidlaren is het dorp van Berend Botje en je kunt een beeld van hem bewonderen in Molenmuseum De Wachter. Rondom de koren en oliemolen uit 1851 zijn verschillende dorpsberoepen en ambachten samengebracht en zijn er verschillende werkende stoommachines te bezichtigen. De molen heeft ondermeer een bakkerij en bakkerswinkel, waardoor het hele proces “van koren tot brood” zichtbaar gemaakt is.

Kom je naar Zuidlaren om te winkelen dan kan dat in het sfeervolle en historische hart van het dorp. Leuke boetiekjes, speciaalzaken, fijne restaurants en terrassen waardoor je lekker door het dorp kunt wandelen en genieten van alles wat je tegenkomt. Je zou zelfs nog een stuk van het Pieterpad kunnen wandelen, want deze beroemde wandelroute begint in Zuidlaren.

Je kunt je dus in allerlei opzichten prima vermaken in dit Drentse dorp en niet voor niets dat je hier ook een culinaire wandeling kunt doen. Bij verschillende restaurants heerlijke eten en een goede wijn en tussendoor van het dorp en de omgeving genieten. Kom dus net als Berend Botje ook naar Zuidlaren!