Geschreven over restaurant Lunch-lounge Het Gebaar

Het Gebaar
Voor de introductie van restaurant Het Gebaar en chef Roger Van Damme moeten we niet al te veel uitbreiden. Zowel nationaal als internationaal staat hij bekend als de nummer één voor avant-garde desserts. Sinds zijn Njam uitzendingen geniet heel Vlaanderen regelmatig mee van zijn kunstwerken. Roger Van Damme is afkomstig uit Nederland, maar studeerde aan de hotelschool van Brugge en opende in 1994 lunch-lounge Het Gebaar in Antwerpen, waarmee hij in 2010 zijn eerste Michelinster binnenhaalde. Daarvoor volgde hij verschillende stages bij El Bulli. Van chef-patissier bracht hij het tot sterrenchef, en van chef tot TV-goeroe. Ik ben een ongelofelijke zoetbek en een nieuw bezoek aan het Antwerpse walhalla van zoetigheden kon dan ook niet langer achterwege blijven. Restaurant Het gebaar is enkel open voor de lunch en voor zaterdagmiddag kan je zelfs niet op voorhand reserveren. Met de lounge uitbreiding op het terras zijn er tegenwoordig echter extra mogelijkheden.
www.be-gusto.be