0

Restaurants Antwerpen

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Antwerpen:


Evenementen in Antwerpen

Restaurants op de kaart

Over restaurants Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen en één van de populairste steden voor een dagje of weekendje weg. Deze stad zit vol met cultuur, architectuur, gastronomie en shoppig. Er valt altijd wel iets te zien en beleven. 

Een echte must see is de grote markt. In de middeleeuwen deden koopmannen hier zaken met elkaar. Van Italianen, Spanjaarden, Nederlanders en Duitsers. Op de grote markt kwamen ze allemaal samen. De oude binnenstad van Antwerpen ademt geschiedenis en bruist van de gezellige kroegen en restaurants. 

De Antwerpse ZOO is een attractie die ook veel indruk zal maken. De dierentuin is naast het Centraal Station gelegen en een van de oudste en beroemdste dierentuinen van Europa. In 1843 is de Antwerpse ZOO opgericht, de mooie karakteristieke gebouwen en tuin in de dierentuin worden beschermd als monumenten. 

Naast de oude binnen stad, staat Antwerpen ook bekent om haar rijke culinaire lokale specialiteiten. De Antwerpenaren houden van heerlijk eten en drinken en nemen hier graag de tijd voor. De Antwerpse specialiteiten die je geproeft moet hebben zijn de Antwerpse Handjes, friet, bier en natuurlijk chocola.