0


Classy & Cool

Laat je bij Intenzo meenemen op een culinaire reis door Italië. In dit mooie restaurant word je voorgesteld aan klassieke Italiaanse streekgerechten met ingrediënten uit het seizoen.

 

Intenzo is niet alleen een restaurant, het is ook nog eens een ijssalon. Hier kun je dus – misschien wel – het beste ijs van heel Twente eten.

 

O ja, achter het restaurant ligt een zonnige en romantische tuin verscholen. Omdat de tuin helemaal is omsloten, kan je hier van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar buiten zitten.


Menu van restaurant
Intenzo

Voorgerecht

Tartare di Manzo
Rund, eidooier, aceto balsamico en parmezaan

€ 14.95

Scampi zucca e pancetta
Langoustine, buikspek, pompoen, tijm en passievrucht

€ 15.95


Hoofdgerecht

Saltimbocca alla Romana
Gebakken kalfsfilet, salie en parmaham

€ 24.50

Cacciucco alla Livornese
Diverse vissoorten, verse schaal- en schelpdieren, kreeftenbisque en foccacia

€ 24.75


Nagerecht

Cappuccino 2.0
Espresso ijs, witte chocolade, cacao en oreo

€ 8.95


Gemiddelde prijs per menu

(gemiddelde à-la-carteprijs gebaseerd op 3 gangen,
exclusief drank)

€ 38,50

Geschreven over restaurant Intenzo

img

Nieuwe uitbater Intenzo laat gasten kennis maken met ‘Basic Italian’

HENGELO - Het draait bij Peter Takens (35) allemaal om de beleving. De nieuwe uitbater van restaurant Intenzo heeft een duidelijk doel voor ogen: zijn gasten kennis laten maken met de Italiaanse keuken, als Basic Italian (Jana Simmelink 30-08-18) Op de vraag of Intenzo niet wat chiquer is dan de op de website genoemde omschrijving 'Basic Italian' antwoordt Takens lachend: "Dat klopt. Maar waar het voor ons om draait met dit concept is het gebruik van pure ingrediënten binnen de Italiaanse keuken. Dus niet te veel poespas. Eerlijk, puur en lekker, dat is de insteek." De menukaart zal weinig veranderen onder het bewind van Takens, wel hanteren ze een seizoensgebonden keuken. Gezicht Takens ontfermt zich sinds enige tijd over het restaurant aan de Enschedesestraat, samen met zijn ouders is hij de eigenaar. "Mijn ouders werken op de achtergrond. Ik ben het gezicht van het bedrijf. Ik vind het spannend maar ontzettend leuk, het is een complex maar heel divers bedrijf." Met divers doelt Takens op de verschillende concepten die Intenzo biedt voor zijn gasten: ijs, lunch, borrel en diner. In de afgelopen tijd is het restaurant gerenoveerd. „We hebben de vitrines voor het ijs vervangen, die stamden nog uit de tijd dat Van Der Poel hier zat. Daarnaast hebben we een nieuw plafond, nieuwe tafels en een andere kleurensamenstelling”, aldus de de eigenaar. Afwas Takens is geen vreemde voor Intenzo: Als 19-jarige deed hij er al de afwas. Anderhalf jaar geleden bekleedde hij de functie van restaurant- en eventmanager en nu staat hij aan het roer. "Dit was een kans die ik absoluut niet kon laten schieten", vertelt hij enthousiast. "Ik heb altijd al iets voor mezelf willen doen. Als kind woonde ik in Turijn, daar ontdekte ik de Italiaanse keuken en het familiegevoel. Daar ben ik altijd gek op gebleven." De naam van het restaurant is afgeleid van de vorige eigenaar: Enzo di Prima. Of Takens de naam houdt voor zijn horeca-etablissement? "Ja, ik vind het een goede naam. En het is een bekende naam in Hengelo, door Enzo is opgebouwd. Ik ben niet van plan die te veranderen." Begrip Dat restaurant Intenzo daardoor inmiddels een begrip is in het Hengelose centrum mag duidelijk zijn. Het paradepaardje van het restaurant is ook duidelijk volgens Takens: „Dat is onze tuin. Geen andere horecazaak in Hengelo heeft dit. We zitten natuurlijk niet op een A-locatie, aangezien we midden in het winkelgebied zitten. Maar de tuin maakt ons heel aantrekkelijk. Het is een soort geheim, weinig mensen weten dat je achter het restaurant heerlijk buiten kan tafelen.” De tuin is niet het enige terras van het horeca-etablissement. Met de nieuwe bestrating van de Enschedestraat rijst de vraag of Intenzo het terras aan de voorkant van het restaurant wel kan houden, al voorziet Takens zelf geen problemen: "We zijn hier mee bezig, er is ons mondeling toegezegd dat ons terras mag blijven. Voor ons zou het een groot verlies zijn als het terras moet sluiten." Uitdaging Het is een drukke tijd voor de kersverse uitbater, al haalt hij daar wel de uitdaging uit, vertelt hij: "Ik ben getrouwd en vader van drie jonge kinderen. Ik besteed veel tijd aan mijn familie. De timing van deze nieuwe uitdaging is dus niet echt ideaal, maar ik grijp die met beide handen aan. Het draait niet om alleen maar op de vloer te zijn, je bent ook met heel andere dingen bezig. Zo wil ik de catering weer oppakken. Mijn motto is de beleving overbrengen naar de gasten."

www.tubantia.nl

Dit is misschien wel de lekkerste nieuwsbrief die je gaat tegenkomen. Zullen we je op de hoogte houden?