0

Restaurants in Badhoevedorp

Zoek restaurants op:

En/of op prijsniveau

De leukste culinaire belevingen in Badhoevedorp:


WijnSpijs Wandelingen Surprise Dinners

Jouw selectie uit onze 1 favoriete plekken om uit eten te gaan in BadhoevedorpJouw selectie restaurants op de kaart


De 1 beste restaurants om uit eten te gaan in BadhoevedorpWaterwolf Brasserie

Adres:

​Zeemanlaan 1-3

Openingstijden:

Maandag t/m zondag vanaf 09:00

Informatie:

Telefoon: 020 - 237 4708
E-mail:[email protected]
Website: Bezoek website
Prijs 3-gangenmenu: € 30,00


Over restaurants Badhoevedorp

Badhoevedorp is een dorp in de gemeente Amsterdam. Het dorp wordt door de ringvaart gescheiden van het oude dorp Sloten. Badhoevedorp is genoemd naar de modelboerderij de Badhoeve van Jacob Paulus Amersfoordt. 

Al in het begin van de vorige eeuw trokken de eerste rijke Amsterdammers naar het groene Badhoevedorp. Later maakte stedenbouwkundige Wieger Bruin het eerste gemeentelijke plan voor de uitbreiding van het tuindorp langs de Pa Verkuyllaan. Zo ontwikkelde Badhoevedorp zich tot een rustig, ontspannen tuindorp zoals Wim Sonneveld het ooit bedoelde ('het tuinpad van mijn vader'); met slingerende bomenlanen, veel groen en ruime kavels. Nu vele decennia later de A9 uit het dorp is verdwenen, kan Badhoevedorp zich weer verder ontwikkelen zoals het bedoeld is: als een royaal, groen dorp.

Verscholen tussen het groen en op een steenworp afstand van Amsterdam. Badhoevedorp is zoals de naam zegt: een dorp. Groene lanen en straten slingeren door het dorp met mooie tuinen en veel kinderen op de fiets. Veel Badhoevedorpers kennen elkaar, zeggen gedag, maken een praatje bij groenteboer en supermarkt. Het verenigingsleven bloeit (zwemmen, hockey, voetbal, tennis, atletiek en meer), want in het dorp is het héél gewoon dat iedereen zich vrijwillig inzet voor 'de club'. En voor het dorp. De Dam in Amsterdam is maar 20 minuten fietsen!

Er zijn uitstekende, snelle busverbindingen met Amsterdam. In en rond het dorp is van alles te doen, te zien en te beleven, van Amsterdamse bos tot Manege de Ruif in Sloten en de golfen bij Schiphol of in Spaarnwoude!

Het ideale dorp voor een Wijnspijs Wandeling!