0

Restaurants Bergen op Zoom


WijnSpijs organiseert de volgende evenementen in Bergen op Zoom:

Restaurants in Bergen op Zoom

Hemingway

Hotel-restauran...

't Geheim van Bergen

De Stadskelder

Streek

De Teerkamer

Ministerie van ...

Oase

Plattegrond


Beschrijving

Wandelen door Bergen op Zoom is wandelen door een stad met een rijke historie. Je zult vele monumenten tegenkomen, in het stadscentrum staan er maar liefst 800, middeleeuwse straten en oude pleinen. Maar in het compacte centrum vind je natuurlijk leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en goede restaurants. In Bergen op Zoom valt tijdens je culinaire wandeling dus veel te zien.

Het oudste monument van de stad is de Gevangenpoort, die eigenlijk Lievevrouwepoort heet. Oorspronkelijk was dit gebouw een deel van de vestingmuren, maar later werd het in gebruik genomen als gevangenis, vandaar de naam. Wanneer je zin hebt kun je hier ook een ontsnappingsspel spelen, waarbij je door middel van puzzels en raadsels binnen 60 minuten weer buiten moet zien te komen. Een perfect moment om met gezonde trek daarna het eerste restaurant van je culinaire wandeling te bezoeken.

De parel van de stad Bergen op Zoom is Het Markiezenhof. Een voormalig woonpaleis van heren en markiezen. De prachtige inrichting van het gebouw zorgt er voor dat je je even in de Middeleeuwen waant. Naast woonpaleis heeft dit gebouw ook dienst gedaan als bestuurscentrum, militair hospitaal en kazerne. Inmiddels is het gebouw opengesteld voor publiek en zijn er twee musea gevestigd. Al wandelend door dit paleis kom je meer te weten over de geschiedenis van Bergen op Zoom en omgeving.

Omdat het centrum van de stad zo mooi compact is, kun je het bezichtigen van musea, het bekijken van monumenten, winkelen en daarna het bezoeken van restaurants prima combineren. In Bergen op Zoom is het centrum een autovrij gebied, dus je kunt er heerlijk wandelen tussen alle oude panden en door de Middeleeuwse straten. Hier vind je niet alleen de grotere winkelketens, maar ook unieke en eigenzinnige winkeltjes en gezellige terrassen.

Geniet in de zomermaanden in de restaurants van de 3 A’s van de Brabantse Wal: Aardbei, Asperge en Ansjovis. Deze 3 streekproducten vormen dan dé ingrediënten voor een smakelijke maaltijd. Je kunt dus je hart ophalen tijdens de culinaire wandeling door Bergen op Zoom.