Lekker uit eten, bij de beste restaurants

De leukste restaurants van De Stichtse Vecht

Alle restaurants die je hier vindt, hebben we persoonlijk uitgekozen!
Filters
Stijl
Prijs
Type

De Parel van Zuilen

Burgemeester Norbruislaan 17 3555 ED

Deze heerlijke locatie heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. Het huis, zoals het er nu bij staat, kreeg vanaf 1830 in fasen zijn huidige vorm. Hoogstwaarschijnlijk is De Parel van Zuilen begonnen als een hofstee die later steeds is uitgebreid met verdiepingen en aanbouwen. De tuin dateert van 1911.
 

De Parel van Zuilen is de trouwlocatie van De Stichtse Vecht, maar natuurlijk kun je er ook heerlijk culinair genieten. In de zomerse maanden kun je heerlijk op het terras een wijntje langs het water drinken. 


In de Parel van Zuilen vier je het leven en voel je je als een koning. Kijk uit over de rivier de Vecht met in de verte de koeien en de weilanden. Geniet van de stilte en natuur om je heen terwijl je wordt verwend met de lekkerste gerechten!

  • Classy & Cool
  • Restaurant Restaurant

Bistro Belle

Dorpsstraat 12 3611 AE

Bistro Belle is gevestigd in het idyllische dorpje Oud-Zuilen, aan de Vecht, onder de rook van Utrecht. Bistro Belle is een gezellige bistro, maar ook een bijzondere locatie voor trouwen, feestjes en vergaderingen. Naast de bistro beschikt Bistro Belle over drie sfeervolle ruimtes, een wijnkelder en twee terrassen. Met Kasteel Slot Zuylen op de achtergrond en het zicht op de Vecht, waan je je in een wel hele bijzondere omgeving.

 

Bij Bistro Belle kun je onbeperkt genieten van kleine gerechtjes voor een vaste prijs van maandag tot en met donderdag voor maar 29,50 en in het weekend voor 31,50. Je geniet de gehele avond en hebt keuze uit ruim 40 gerechtjes die op de menukaart. Per ronde mag je twee gerechtjes tegelijk bestellen, brood, frites en salade mogen onbeperkt worden bijbesteld.

 

  • Classy & Cool
  • Restaurant Restaurant

De Olifant

Straatweg 1 3621 BG

Italiaans eten aan het water? Dan denk je misschien aan Venetië. Maar het kan ook bij De Olifant! Gelegen aan de Vecht, kun je hier genieten van heerlijke Italiaanse gerechten. Sinds Frank Opperhuizen aan het roer staat kan je genieten van, met zorg bereide, smaakcombinaties die de tong strelen. Zijn vakbekwaamheid en creativiteit staan garant voor eerlijke, verse gerechten.

 

De geschiedenis van de Olifant gaat ver terug. Al in de 17e eeuw was dit restaurant een herberg op de weg tussen Utrecht en Amsterdam. Hier werden de paarden ververst en konden de reizigers even op adem komen en genieten van een welverdiend diner. Wat dat betreft is er niets veranderd in De Olifant.

  • Klassiek & Verfijnd
  • Restaurant Restaurant

Culinair dagje uit

De leukste restaurants van de stad, op 1 heerlijke middag of avond?

Tijdens onze culinaire evenementen, zoals de WijnSpijs Wandeling, of de SpeciaalBier Tour bezoek je de leukste restaurants of bierspots van de stad. Allemaal op 1 heerlijk culinaire middag.