0

Restaurants Oisterwijk

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Oisterwijk:


Evenementen in Oisterwijk

Restaurants op de kaart

Over restaurants Oisterwijk

Gelegen in het zuiden van Nederland is deze Brabantse plaats misschien wat minder bekend als mogelijkheid voor een bezoek. Maar Oisterwijk zal je verrassen. “ Parel in ’t groen” is hoe deze dynamische gemeente zich profileert, en gezien de ligging is daarover geen woord te veel gezegd. Mogelijkheden te over voor een goede fiets- of wandeltocht in de omgeving, maar de dorpskern leent zich ook uitstekend voor een fijne wandeling langs de diverse winkels, terrassen en restaurants. Dus ook een ideale plek om een culinaire wandeling te maken en kennis te maken met de gastvrijheid van Oisterwijk.

Een van de bezienswaardigheden in Oisterwijk is de Kerkhovense Molen. Deze stellingmolen stamt uit 1895 en is nog steeds in bedrijf. Hoewel de molen meerdere keren door brand verwoest werd in het verleden is deze keer op keer weer opgebouwd. Bij de molen is ook een winkel gevestigd waar je uiteraard terecht kunt voor meelproducten, maar ook groenten uit eigen tuin en biologische producten van kwekers uit de omgeving. Daarnaast kun je er geniete van een kopje koffie met verse koek of worstenbrood.

Wanneer je interesse ligt bij kunst, dan is een bezoek aan Creutzberg | Van Dun Contemporary Art Galleries absoluut de moeite waard. Gesitueerd in een 19e eeuws rijksmonument heeft deze galerie meer dan 600 m² ruimte om kunstwerken van top kunstenaars te tonen. Ook kun je wandelen door de beeldentuin en een kop koffie drinken in het restaurant.

Liefhebbers van de kijkcijferhit Heel Holland Bakt zitten in Oisterwijk ook goed. Jurylid Robèrt van Beckhoven heeft er in de oude Leerfabriek zijn bedrijf gevestigd. In het pand is de bakkerij en winkel gevestigd van de Meester Patissier en Boulanger. Daarnaast kun je er terecht voor interessante workshops in de studio.

Als je niet je eigen brood en gebak wilt maken, dan kun je natuurlijk altijd de culinaire wandeling door Oisterwijk maken. Wandelen door het dorp en ondertussen bij diverse restaurants heerlijke gerechten met bijpassende wijnen nuttigen. Een gastvrije manier om Oisterwijk te leren kennen.