0

Over Utrecht

Als je naar de oppervlakte van de provincie Utrecht kijkt zie je dat dit de kleinste provincie van Nederland is. Toch is er voldoende variëteit in activiteiten die je hier kunt ondernemen. Maak een fijne wandeling door de bossen bij het landgoed Haarzuilens, bezoek de mooie binnenstad van Amersfoort of ga lekker winkelen in het centrum van Utrecht. Aan het eind van een gezellige dag, kun je ook op culinair gebied goed terecht in Utrecht bij één van de vele prima restaurants. Eventueel is dat ook te combineren met een mooie stadswandeling als je kiest voor een culinaire wandeling langs verschillende restaurants in Utrecht.

De natuurliefhebber kan op de Utrechtse heuvelrug heerlijk wandelen en fietsen door de bossen en over de heide. Elk seizoen is hier weer anders en spot je weer andere dieren en planten. Langs de verschillende routes zijn ook een aantal landgoederen en zelfs kastelen te zien. 

Degenen die graag een paleis bezoeken komen ook in de provincie Utrecht aan hun trekken. Paleis Soestdijk is namelijk open voor publiek. De sfeer en stijl van bijna 70 jaar intensieve bewoning is bewaard gebleven. Hierdoor wordt je een uniek kijkje gegeven in de ruimtes waar prins Bernhard en prinses Juliana hebben gewoond. In dit mooie paleis in Utrecht is ook een restaurant, de Oranjerie, waar je tijdens of na je bezoek heerlijk kunt eten 

In de stad Utrecht kun je zoals gezegd heerlijk winkelen. De oude binnenstad met haard karakteristieke panden leent zich voor de gezellige shoppers die genieten van een dagje slenteren. In winkelcentrum Hoog Catharijne vind je overigens alle grotere ketens bij elkaar, waardoor je makkelijk vindt waarnaar je op zoek bent.

Wanneer je Utrecht een beetje wilt leren kennen, is het aan te raden om zeker een lang weekend of een midweek deze provincie te bezoeken. Boek een leuk hotel in het centrum van de hoofdstad en je hebt een prima startpunt voor verschillende uitstapjes. De stad zelf kun je ook goed bezichtigen in combinatie met een dinerwandeling of een culinaire wandeling. Je leert de restaurants van Utrecht kennen en maakt tussen de bezoeken aan de restaurants een leuke wandeling. Dat is nog eens lekker kennismaken!

Sloop

Hoog Vuur

Dara

Zandfoort aan de Eem

Het Lokaal

Hete Kolen

Habibi

De Steenfabriek

Humphrey's Amersfoort

Kroast

De Viszaeck

De Vier Broers

't Witte Konijn

Voor iedereen

The Factory Kitchen

De Open Keuken

Puur Smaeck

Heren Spyker

Paisan

Surya Hilversum

Bistro De Smaakboutique

Wijnbar Vintage

Brasserie 22

Bistro Vos

Vida Vineria

Bazs

Parc

Eten bij Sidney

Pret a Porter

De Rechtbank

Vis & Meer

Heeren van Leeuw

Zussen

Florent

Zies

Meneer Buscourr

C'est Ca

Surya Utrecht

De Rode Vosch

Humphrey's Utrecht

Camping Ganspoort

Bar Bistrot à V...

Beers & Barrels...

Lucy Lou

Beers & Barrels Centrum

Fico Urban Italian

Stan & Co. Utrecht

Olivier Utrecht

Lebowski

The Streetfood Club

Danel

Het Gegeven Paard

Bis

De Zwarte Vosch

Metro City Kitchen

Pesto

American Steakh...

Oudaen

Piero's

Mr. Black and t...

Hofman Café

De Utrechter St...

Simple. Bar

Noir

Gastrobar Aandacht

Aandacht voor Eten

Naast de Poort

't Klooster

Brasserie Florian

De Engel

De Gouden Leeuw

De Veldpoort

Pepe's

Brasserie Joia

3 Keuken en Bar

Banfi

Beyerick

Restaurant Kerckebosch

Dante

Stan & Co. Zeist

Proeverij De Azijnmakerij

Grand Café Figi

First

Bij Lex

Enya

Delice

Le Brasseur

Auguste

De Heeren Van Maarssen

De Eendracht

ALEX Bar & Kitchen

Bij Petrus

De Dukdalf

Bistronoom

Van Rossum