0

Restaurants in Utrecht

Over Utrecht

Als je naar de oppervlakte van de provincie Utrecht kijkt zie je dat dit de kleinste provincie van Nederland is. Toch is er voldoende variëteit in activiteiten die je hier kunt ondernemen. Maak een fijne wandeling door de bossen bij het landgoed Haarzuilens, bezoek de mooie binnenstad van Amersfoort of ga lekker winkelen in het centrum van Utrecht. Aan het eind van een gezellige dag, kun je ook op culinair gebied goed terecht in Utrecht bij één van de vele prima restaurants. Eventueel is dat ook te combineren met een mooie stadswandeling als je kiest voor een culinaire wandeling langs verschillende restaurants in Utrecht.

De natuurliefhebber kan op de Utrechtse heuvelrug heerlijk wandelen en fietsen door de bossen en over de heide. Elk seizoen is hier weer anders en spot je weer andere dieren en planten. Langs de verschillende routes zijn ook een aantal landgoederen en zelfs kastelen te zien. 

Degenen die graag een paleis bezoeken komen ook in de provincie Utrecht aan hun trekken. Paleis Soestdijk is namelijk open voor publiek. De sfeer en stijl van bijna 70 jaar intensieve bewoning is bewaard gebleven. Hierdoor wordt je een uniek kijkje gegeven in de ruimtes waar prins Bernhard en prinses Juliana hebben gewoond. In dit mooie paleis in Utrecht is ook een restaurant, de Oranjerie, waar je tijdens of na je bezoek heerlijk kunt eten 

In de stad Utrecht kun je zoals gezegd heerlijk winkelen. De oude binnenstad met haard karakteristieke panden leent zich voor de gezellige shoppers die genieten van een dagje slenteren. In winkelcentrum Hoog Catharijne vind je overigens alle grotere ketens bij elkaar, waardoor je makkelijk vindt waarnaar je op zoek bent.

Wanneer je Utrecht een beetje wilt leren kennen, is het aan te raden om zeker een lang weekend of een midweek deze provincie te bezoeken. Boek een leuk hotel in het centrum van de hoofdstad en je hebt een prima startpunt voor verschillende uitstapjes. De stad zelf kun je ook goed bezichtigen in combinatie met een dinerwandeling of een culinaire wandeling. Je leert de restaurants van Utrecht kennen en maakt tussen de bezoeken aan de restaurants een leuke wandeling. Dat is nog eens lekker kennismaken!