0

Restaurants Amersfoort

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Amersfoort:


Evenementen in Amersfoort

Restaurants op de kaart

Over restaurants Amersfoort

In Amersfoort kun je je hart ophalen tijdens een wandeling door de oude straatjes van de stad. Historische panden, mooie gevels, monumenten, musea, gezellige winkelstraten en de beste restaurants. Amersfoort biedt het allemaal. Wanneer je dus een culinaire wandeling doet, hoef je je tussen de verschillende restaurants beslist niet te vervelen!

Wat direct in het oog springt als je Amersfoort bezoekt is de Onze Lieve Vrouwetoren. Maar liefst 98 meter hoog en daarmee één van de hoogste laat-middeleeuwse torens in Nederland. Wanneer je de 346 treden omhoog hebt bedwongen heb je een schitterend uitzicht over de stad en haar omgeving. Eenmaal beneden kun je even bijkomen op het Lieve Vrouwekerkhof op één van de terrassen of binnen in een restaurant.

Amersfoort is ook de geboortestad van de bekende Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan. In het geboortehuis van Mondriaan is sinds 1994 dan ook het Mondriaanhuis gevestigd. Hier kun je werken van hem bewonderen en natuurlijk alles te weten komen over zijn leven. Daarnaast zijn er regelmatig exposities van kunstenaars die door hem geïnspireerd zijn. Beslist een bezoekje waard dus.

Wanneer je een wandeling door de oude binnenstad maakt is een bezoek aan Muurhuizen ook zeker aan te raden. Je waant je in de middeleeuwen wanneer je naar de gevels kijkt. De woningen zijn vanaf 1500 gebouwd op de plek waar de oude stadsmuur heeft gestaan met het materiaal van deze muur. Er is een diversiteit aan soorten en vormen huizen te zien door de bouw in verschillende perioden.

Veel bezienswaardigheden zijn in de binnenstad van Amersfoort en dat is ideaal. Zo kun je genieten van een versnapering in een restaurant en daarna je weg weer vervolgen. En uiteraard vind je in Amersfoort ook verschillende leuke winkels en boetiekjes, dus ook de shoppers onder ons komen ruimschoots aan hun trekken voordat gestart wordt met de culinaire wandeling.

Amersfoort is een complete en gevarieerde stad, ideaal voor een culinaire wandeling langs goede restaurants en verschillende bezienswaardigheden.