0

Restaurants Hilversum

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Hilversum:


Evenementen in Hilversum

Restaurants op de kaart

Over restaurants Hilversum

Er zal bijna geen Nederlander te vinden zijn die Hilversum niet van naam kent. Vanuit deze plaats wordt het hele land immers voorzien van radio en televisie. Maar wist je dat Hilversum nog meer te bieden heeft? Daar kom je al wandelend achter tijdens een culinaire wandeling door de stad langs diverse restaurants. Kennismaken met een stad is nog nooit zo lekker geweest.

Wie in Hilversum is, kan er eigenlijk niet omheen: een bezoek brengen aan het Instituut voor beeld en geluid. Het heeft één van de grootste audiovisuele archieven van Europa en de collectie omvat meer dan 750.000 uur aan materiaal van televisie, radio, muziek en film. Ervaar een showopkomst, ga op de foto met je favoriete presentator of doe een screentest. Het kan allemaal in Hilversum.

Mensen die even de drukte van de binnenstad willen ontvluchten kunnen terecht in De Oude Haven. Wanneer je hier wandelt zie je dat het water ruim 14 meter dieper ligt dan de omgeving. Op de hellingen is spontaan een bos ontstaan met zo’n 48 soorten bomen en struiken. Heerlijk om een frisse neus te halen en daarna in een restaurant een kopje koffie of thee te drinken.

Lekker winkelen kan ook in Hilversum. Natuurlijk vind je hier ook de grotere winkelketens, maar om de hoek kun je even wat verder kijken dan je neus lang is. Wandelend door de Bussumerstraat, het Noordse Bosje, het Melkpad en de Naarderstraat tref je heel veel verschillende gespecialiseerde winkeltjes aan. Leuke boetiekjes, kleine authentieke shops en vintage winkels. Winkels voor eigenwijze mensen die wat meer willen.

Winkelen in Hilversum is leuk en wandelen natuurlijk ook. Maar wanneer je door de binnenstad wandelt tijdens een culinaire wandeling langs verschillende restaurants, zie je net even wat meer van de stad. Je komt op onverwachte plekken en maakt kennis met nieuwe gerechten en wijnen. Hilversum leent zich dan ook uitstekend om op deze manier ontdekt te worden. Een prima aanvulling op een weekend Hilversum dus.