0

Restaurants Heemstede

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Heemstede:


Evenementen in Heemstede

Restaurants op de kaart

Over restaurants Heemstede

Heemstede is misschien niet de eerste plaats waar je aan denkt als je een weekendje weg gaat plannen. Toch vind je in deze stad verschillende schitterende bezienswaardigheden en activiteiten. En omdat het vlakbij Haarlem gelegen is, heb je ook de mogelijkheid om deze twee steden te combineren. Een museum bezoeken, winkelen, wandelen en lekker eten in een restaurant: het kan allemaal in Heemstede.

De wandelaars kunnen hun hart ophalen in het wandelbos Groenendaal. Even heerlijk de natuur opsnuiven en genieten van alles wat groeit en bloeit in het bos. Mocht je met kinderen het weekend weg zijn, dan is het goed om te weten dat er in dit bos ook een speeltuin en kinderboerderij aanwezig is. Aangezien Heemstede niet zo groot is, wandel je makkelijk weer terug.

Even buiten Heemstede zou je ook een bezoek kunnen brengen aan het fort bij Heemstede. Een onderdeel van de voormalige Stelling van Amsterdam, aangelegd tussen 1880 en 1920.

Wanneer je echt wil shoppen dan is een bezoek aan het nabij gelegen Haarlem aan te raden. Hier vind je allerlei leuke winkeltjes, vintage shops en boetiekjes, maar ook de grotere warenhuizen zijn hier gevestigd. En natuurlijk ook voldoende restaurants om even van een koffie te genieten en uit te rusten.

Wist je dat de plaats Hempstaed in New York afgeleid is van de plaats Heemstede in Nederland? In de 17e eeuw was dit een koloniale nederzetting in de buurt van Nieuw-Amsterdam, het latere New York.

Wandelend door Heemstede zie je dat er in de gemeente bijna 100 rijksmonumenten zijn en 49 gemeentelijke monumenten. Een culinaire wandeling langs verschillende restaurants is ideaal om deze monumenten eens te bekijken tijdens het wandelen naar het volgende restaurant. Een uitgelezen manier om onder het genot van wijnen en spijzen bij verschillende restaurants, meer te zien van de stad.