0

Steden in Drenthe

Over Drenthe

Struin over de Drentse heide, wandel door de bossen, bezoek een dierentuin of ga lekker shoppen: het kan allemaal in de provincie Drenthe. Gelegen in het noordwesten van Nederland is het makkelijk te bereiken zowel met de auto als met de trein. De hoofdstad van Drenthe, Assen, is misschien wel het meest bekend vanwege het TT-racecircuit dat er ligt. Dus ook de liefhebbers van auto- en motorsport moeten in Drenthe zijn. En als je niet weet waar je moet eten, dan kun je altijd nog een culinaire wandeling maken in Zuidlaren of Assen! Op wijnspijs.nl vind je alle leuke restaurants in Assen en Zuidlaren. 

Uren wandelen over uitgestrekte heide of fietsen door de bossen. De provincie Drenthe leent zich er uitstekend voor. Een bezoek aan één van de vele hunebedden mag dan natuurlijk niet ontbreken. Het meest noordelijke hunebed van de provincie vind je bij het dorpje Steenbergen. Hunebedden noemde men vroeger in Drenthe steenbergen. Het is dus wel duidelijk waar deze plaatsnaam vandaan komt.  

Eén van de bekendste dierentuinen van Nederland vind je in Emmen. Dierenpark Emmen is qua opzet anders dan andere dierentuinen, en is dan ook bekend als één van de mooiste parken van Europa. De dieren zitten zo min mogelijk achter hekken en hun natuurlijke leefomgeving is zo veel mogelijk nagebootst. Zo kunnen de dieren op verschillende plekken vrij rondlopen of vliegen en sta je als bezoeker al snel oog in oog met bijvoorbeeld een giraffe. Tijdens je bezoek wandel je op je gemak langs alle verblijven en er zijn op verschillende punten in hèt dierenpark van Drenthe restaurants of eetgelegenheden.

Wil je nog wat meer actie? Dan moet je op het TT circuit Assen zijn. Hier worden elk jaar verschillende motor- en auto evenementen gehouden met als toppers het WK Superbike en het Brits kampioenschap Superbike. De moeite waard dus om de evenementen te checken en dit te combineren met een bezoek aan de provincie Drenthe.

Wanneer je een midweek of een weekend in Drenthe bent, dan is dit een goede gelegenheid om een culinaire wandeling te maken in bijvoorbeeld Assen of Zuidlaren. In deze twee plaatsen wordt de culinaire wandeling aangeboden zodat je kennis kunt maken met de leukste restaurants in beide plaatsen. Je krijgt er de heerlijkste gerechten en wijnen geserveerd. En omdat je van restaurant naar restaurant wandelt, bekijk je ook de stad op een wel hele leuke manier. Maak kennis met Drenthe!

De Hertenkamp

Touché

Liff

De Heeren Hofsteenge

Grand Café 't Wapen

The Black Tie

Wordt nog bekend gemaakt!

Restro TOF

Bij Cosineros

De Vlindertuin*

Fabuleus

Eethuis voor Allen

Grand Café Zuidlaren

't Hof van Zuidlaren

Wordt nog bekend gemaakt!

Bij Sib Bites & Grill

Hotel ten Cate

Stones

De Kamer

Bistro 2.53

Deksels

Il Gusto

Het Koetshuis

Schippershuus

Restaurant Sukade

De Tipbrug

Restaurant De Nachtwacht

El Milagro

De Bourgondiër Meppel

Ristorante Sardinia