0

Over Overijssel

De provincie Overijssel kenmerkt zich door vele riviertjes en beekjes, waarvan de IJssel natuurlijk de grootste en meest bekende rivier is. Deze rivier zorgde ervoor dat steden als Kampen, Hasselt, Deventer en Zwolle Hanzesteden werden. De overblijfselen van deze bijzondere tijd zijn op veel plaatsen nog steeds zichtbaar. Wandelend door de straten van deze plaatsen waan je je soms weer even terug in de tijd. Als je wilt kun je een wandeling door de stad combineren met lekker eten en goede wijn: maak een culinaire wandeling! Ook goede restaurants heeft Overijssel in overvloed.

Genieten van het water kun je heel erg goed in het Venetië van Nederland: Giethoorn. Huur een fluisterboot of een sloep en breng je dag door op het water. Vaar door het pittoreske dorp en natuurlijk door het Nationaal Park Weerribben Wieden, het schitterende natuurmonument in de provincie Overijssel. Na het varen is het goed toeven in één van de vele restaurants in Overijssel.

In een restaurant wordt het eten voor je bereid, maar je zou ook kunnen zorgen voor je eigen eten. Breng een bezoek aan de Forelderji Surplus in Enschede. Hier kun je vissen op zalmforel of regenboogforel en daarnaast in de fruitplukkerij je eigen fruit bij elkaar plukken. In de winkel wordt daarnaast ook de groenten van het seizoen uit de groentetuin verkocht. Zo heb al snel een hele maaltijd bij elkaar. 

De shopliefhebbers kunnen ook in Overijssel hun hart ophalen. Steden als Zwolle, Deventer en Hengelo lenen zich uitstekend voor een middagje shoppen en gevels kijken. Lekker wandelen door gezellige straatjes, winkelen bij de bekende grote winkels of juist bij de kleine gespecialiseerde shops. Je vindt het allemaal in deze steden.

Maar in de steden Zwolle, Deventer en Hengelo kun je ook een culinaire wandeling maken. Ideaal als je een weekend of een midweek in Overijssel verblijft. Je wandelt door de stad van restaurant naar restaurant en geniet ondertussen van de heerlijkste gerechten en bijpassende wijnen. Dat is nog eens een aangename manier om kennis te maken met Overijsselse restaurants en steden.

Wientjes

Bistro Pampus

Vidiveni

Het Vliegerhuys

Brasserie De Ho...

Coperto Restobar

Bokkers te buiten

Bluefinger

Het Weeshuys

Poppe

Oak Wijnbar

Nieuwe Keuken

Dogtails

Brass Boer Thuis

NOÏS

D'Andrea's

't Pestengasthuys

Bouwkunde

IJsselrestaurant

Jackies New York Cuisine

Keizerskroon

restaurant 't Arsenaal

Van Marlehuis

De Rode Kater

Huis Vermeer

Zus. bar - Kitchen

St. Tropez

Chez Antoinette

The Lemon Tree

St. Maxime

Mio Sogno

Engel X Bengel

Raffaele's Foodbar

Roasted

Loev Deventer

't Lansink*

De Buurman & De Dragonder

Intenzo - Italian Taste

Umami

Stravinsky

Bistro Kees

Loev Hengelo

Paviljoen de Ontmoeting

Verso

Fellini Enschede

Humphrey's Enschede

Yuzu

Big Belly's

Kosie Food & Drinks

Twentsche Foodhal

Bij Flip

Stanislaus Brewskovitch

Bistro & Wijnbar BRUUT

Oaks Gastrobar

De Stadsgracht

Ledeboer

Stadslab

De Sociëteit

Ibiza

Willem de Vierde

Dock 19

Kreta

Gastrobar 1910

Bottermarck

De Vier Jaargetijden

Hendrick

QuaKoken

Bistro Puur

Wine & Bite

Bistro Dominic

Het J.W. Racerhuis