0

Restaurants Deventer

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Deventer:


Evenementen in Deventer

Restaurants op de kaart

Over restaurants Deventer

Dé Hanzestad aan de IJssel die zeker een bezoek werd is, is natuurlijk Deventer. Deze gezellige stad ademt historie en dat merk je als de stad bezoekt. In het stadscentrum zijn vele monumenten te bezichtigen, natuurlijk mooie winkelstraten en prima restaurants. En de rivier de IJssel zorgt voor een rustpunt tijdens je bezoek. Even uitrusten en genieten aan de oever. Deventer is dus een prima plaats voor een culinaire wandeling langs de verschillende restaurants en zo kennis te maken met deze veelzijdige stad.

Eén van de plekken die je absoluut moet bezoeken tijdens je dagje Deventer is het Hanzemuseum en Schenkerij de Leeuw. In de Nieuwstraat vind je achter een monumentale voorgevel uit 1645, een koffie- en theeschenkerij. Op de binnenplaats is een leuk terras gevestigd en het Hanzemuseum. Je vindt hier in de nostalgische winkel meer dan 200 soorten oud-Hollands snoepgoed om je vingers bij af te likken. In het museum is één van de grootste collecties authentieke koekplanken, verschillende soorten blikken, chocolade en marsepeinvormen en bakkersattributen. Heerlijk om even rond te neuzen en de entree is nog gratis ook.

In de binnenstad vind je niet alleen de leukste winkels en restaurants, maar je wandelt ook makkelijk naar het oudste stenen huis van Nederland. Op de hoek van de Sandrasteeg staat “ De Proosdij”. Hoewel het onderste deel van de muur uit het jaar 900 stamt, dateert het pand zelf uit 1130. Het huis is niet van binnen te bezichtigen, want het wordt nog steeds bewoond.

Wandelend door Deventer ontkom je er bijna niet aan om ook een stuk Deventer Koek te proberen. Aan de Brink 84 is de de Deventer Koekwinkel gevestigd waar dagelijks verse koek wordt gebakken. Absoluut de moeite waard om ’s middags, voordat je het eerste restaurant aandoet voor de culinaire wandeling, even de lekkere trek te stillen.

Wandelend door Deventer kom je er achter dat er te veel te zien is om in één dag of in één weekend te bekijken. Een culinaire wandeling langs de restaurants geeft je in ieder geval een bijzondere kijk op deze authentieke stad.