0

Restaurants in Zwolle

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Zwolle:


WijnSpijs Wandelingen Surprise Dinners Walking Dinner

Restaurants op de kaart

Over restaurants Zwolle

In deze Overijsselse hoofdstad is meer te zien en te doen dan je misschien denkt. Deze Hanzestad kwam door de ideale ligging aan de rivier de IJssel al in de vroege Middeleeuwen tot bloei en werd een machtige Hanzestad. De sporen hiervan zijn in de historische binnenstad ruimschoots terug te vinden. Wanneer je door de mooie straatjes loopt zie je de oude gevels en waan je je een paar seconden in de Middeleeuwen. Maar naast de mooie panden is er nog veel meer te zien en te doen in Zwolle. Je kunt er bijvoorbeeld ook heerlijk shoppen en aan het einde van de dag wandel je zo naar de leukste restaurants. Of je maakt een culinaire wandeling en slaat twee vliegen in één klap.

Wanneer je in Zwolle bent is een bezoek aan de Sassenpoort zeker de moeite waard. Deze stadspoort werd aan het begin van de 15e eeuw afgerond en was onderdeel van de verdedigingswerken van de stad. Deze mooie poort is van binnen te bekijken, dus wandel er zeker even langs. Wanneer je even verder loopt kom je bij de stadsgracht uit die vroeger ook een deel van de verdediging van de stad was. Tegenwoordig kun je er een mooie rondvaarttocht maken.

Een ander in het oog springend bouwwerk is de Grote Kerk in de binnenstad. Deze eeuwenoude kerk heeft het wereldberoemde schnitge-orgel en een schitterende kansel. De kerk is te bezichtigen en er worden ook regelmatig tentoonstellingen en boekenmarkten gehouden. Rondom de Grote Kerk vind je diverse leuke restaurants en eetcafés, ideaal om even te lunchen of om koffie te drinken voordat je verder wandelt.

Uiteraard kan de shopliefhebber in Zwolle ook zijn of haar hart ophalen. Van de grote warenhuizen tot de kleine boetiekjes en exclusieve shops, je vindt het allemaal in het centrum van de stad. Als je niet weet waar je moet beginnen in Zwolle, dan is een culinaire wandeling een prima start. Je wandelt door Zwolle en geniet van de mooie straatjes en monumentale panden. En onderweg geniet je bij verschillende restaurants van lekkere gerechten met bijpassende wijnen. Een smakelijke manier om kennis te maken met Zwolle!