0

Restaurants Maastricht

Zoek restaurants op:

En/Of op Prijsniveau

De leukste culinaire evenementen in Maastricht:


Evenementen in Maastricht

Restaurants op de kaart

Over restaurants Maastricht

Kom kennismaken met de meest zuidelijke stad van Nederland: Maastricht. Gelegen aan de Maas tussen het glooiende landschap leent deze stad zich uitstekend voor een bezoek van meer dan een dag. De stad puilt uit van de monumenten, gezellige straatjes, interessante bezienswaardigheden, gezellige pleintjes, mooie winkels en uitstekende restaurants. Alle ingrediënten dus voor een geslaagd weekendje weg. En wie Maastricht eens op een nieuwe manier wilt bekijken, zou in deze stad ook een culinaire wandeling kunnen maken: al wandelend van restaurant naar restaurant ontdek je onbekende straten en geniet je van heerlijk eten en goede wijn.

Zoals gezegd ligt Maastricht in een heuvelachtig landschap en je vind in en rondom deze stad dan ook veel grotten. De bekendste zijn de grotten in de St. Pietersberg, maar wat misschien ook een bezoek waard is, zijn de Kazematten. Tussen 1575 en 1825 hebben voornamelijk vrouwen aan de westkant van Maastricht een 14 kilometer lang gangenstelsel gegraven. Dit werd gebruikt om tijdens een belegering de vijand ongezien aan te kunnen vallen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben veel mensen in deze gangen geschuild voor de bombardementen. Al wandelend door de gangen leer je alles over dit monument.

Bezoek De Markt van Maastricht als je het imposante stadhuis wilt zien dat midden op het plein staat of als je natuurlijk tijdens marktdagen langs de marktkraampjes wilt struinen. Je vind hier allerlei lekkernijen en hebbedingetjes. Mocht je honger gekregen hebben van het wandelen dan zijn er in de omgeving van de Markt voldoende restaurants te vinden om naar toe te wandelen voor een goede lunch of een lekker kopje koffie.

Een ander plein dat zeker een bezoek waar is, is natuurlijk het Vrijthof. Rondom dit plein staan verschillende historische gebouwen zoals de Sint Servaaskerk, de Sint Janskerk, de Hoofdwacht en het Generaalshuis. Herinneringen aan de tijd dat Maastricht een religieus centrum en een militaire vesting was.

Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden van Maastricht. Tijdens een culinaire wandeling zul je zeker nog meer bekende en onbekende monumenten en straten tegenkomen. En wat is er dan lekkerder dan tussen het wandelen door de lekkerste wijnen en spijzen voorgeschoteld te krijgen?