WIJNSPIJS ACADEMY


Altijd al een wijncursus willen doen?

Goed nieuws, we hebben de twee leukste online wijncursussen van de wereld gelanceerd ;)

Wil je leren hoe je wijn proeft en combineert als een professional? Dat kan met onze online wijncursussen! De cursussen zijn gemaakt voor en door mensen met liefde voor mooie wijnen en lekker eten.

De cursussen zijn 100% online en je krijgt onbeperkt toegang tot het cursusmateriaal. Log in en ontdek 20 exclusieve video’s. Je krijgt ook materiaal zoals een proefformulier en de aromazon om te oefenen met het ruiken en proeven van de wijnen. Als je de cursus hebt afgerond doe je een examen. Daarna mag je jezelf een wijnkenner noemen, proost!


wijnspijs wijncursusJe kunt kiezen uit twee cursussen:

  • ‘Ontdek je smaak’ is onze basiscursus wijnproeven. Je proeft de 6 meest uitgesproken wijnstijlen, leert de taal van wijnkenners spreken, hoe je hun technieken toepast en je krijgt meer basiskennis over wijn. Zo ontdek je welke wijnen het beste passen bij jouw smaak!
  • In de cursus ‘combineren kun je leren’ leer je wijn en spijs combineren. Je leert proeven met al je zintuigen en begrijpen welke smaken bij elkaar passen, en welke juist niet. Samen met Laura en chefkok Aart kook je 6 heerlijke gerechten én proef je 6 bijpassende wijnen. Hoe zien de cursussen eruit?


wijnspijs wijncursus

In beide cursussen proef je 6 ‘benchmark’ wijnen van topkwaliteit, elk met een ander smaakprofiel. De wijnen worden natuurlijk netjes bij je thuis bezorgd. Door wijn en spijs zelf te ruiken, proeven en ervaren komt de theorie tot leven. De lesstof is toegankelijk en je past het meteen toe in de praktijk. Leren door te ervaren en te doen.


Bekijk de wijncursussen