0

Wijncursussen

De beste wijncursussen en wijnopleidingen vind je op Wijnspijs.nl

Meestal sluit je je wijncursus of wijnopleiding af met een officieel certificaat of diploma.

Introductie a-taste-of-wine

Wil je weten of een wijncursus iets voor jou is? Dan is deze introductieavond echt iets voor jou! 

Basis wijncursus - level 1

Een super leuke cursus waarin je naast de theorie ook leert proeven. Je sluit deze cursus af met een echt examen! Geschikt voor alle wijnliefhebbers

WSET level 2 - Internationaal Wijnbrevet

Haal je Internationaal Wijnbrevet in 8 avonden (WSET-2)!

 

WSET level 3 - Advanced international

Heb je WSET 2, SDEN 3, of gelijkwaardig? Dan is dit dé opleiding om je verder te verdiepen. 

WSET Wijnbrevet - Online cursus

Deze WSET level 2 opleiding is bedoeld voor iedereen die geen tijd heeft om 8 keer op een vaste avond een wijncursus te volgen. Lees snel verder....

Wijn & Spijs cursus

Je krijgt met deze cursus een uitstekende basis om professioneel wijn-spijs advies te geven.

WSET Advanced - Online cursus

Dit is de internationale WSET-3 opleiding voor sommeliers, importeurs, wijnhandelaren en fanatieke wijnliefhebbers die liever online willen leren!

Training Horeca Wine Professional

Verdieping van wijnkennis, wijn-spijskennis en proefvaardigheden & verbetering van het wijnadvies aan tafel. Doen dus!

WSET level 3 - Fast Track

Verkorte WSET-3 module voor vinologen: 3 lessen, examentraining en examen

WSET Sake level 1

De WSET level 1 Sake cursus: hoe leuk!!

Sommelier of vinoloog worden? Begin op Wijnspijs.nl!

Voor de meeste mensen is wijn een lekker drankje voor bij het eten. Maar voor de echte liefhebbers is het een heus studieobject. Bij Wijnspijs willen we iedereen de kans geven om zijn of haar wijnkennis flink op te vijzelen. Of het nu een introductiecursus is of een wijncursus voor gevorderden. We bieden het allemaal aan. In totaal zijn er twaalf opties. Misschien een beetje veel om in een oogopslag te kunnen overzien. Gelukkig hoeft dat ook niet, want hieronder vindt je alle informatie die je nodig hebt om je te oriënteren. 

WSET

Bij Wijnspijs kun je jezelf aanmelden voor meerdere cursussen van WSET. Dit staat voor Wine & Spirit Education Trust. Een organisatie uit Engeland die over de hele wereld gerenommeerde wijncursussen aanbiedt. Hoe verder je komt, hoe serieuzer en moeilijker het wordt. Een WSET cursus 1 is voor iedereen goed te volgen. Je leert hier basisinformatie over het verbouwen van wijn, maar je leert ook om wijnen te proeven en ze te beoordelen op kwaliteit en smaak.

Alle wijncursussen op een rij

Na WSET 1 kun je verder met nummer 2 en nummer 3. WSET 2 is een internationaal erkende cursus, waarmee je ook in het buitenland terecht kunt. WSET 3 is het geavanceerde internationale programma. Heb je deze cursus gevolgd, dan ben je in staat om sommelier of wijnhandelaar te worden. WSET 2 en 3 worden bij Wijnspijs aangeboden. Om het helemaal af te maken zou je ook WSET 4 nog kunnen volgen. Dat is een bijna wetensschappelijke wijnstudie. Met WSET 4 kun je dan weer de opleiding Masters of Wine gaan volgen. Dat is het hoogst haalbare wat je op wijngebied kunt bereiken. Wie weet schuilt er in jou een echte wijnfanaat!

Praktische informatie WSET wijncursus

Bij de WSET cursussen geldt dat hoe hoger het niveau is, hoe meer uren er in de cursus gaan. De WSET 1 cursus kost ongeveer 250 euro. De vervolgcursus kost 500 euro en WSET 3 kost ongeveer 1000 euro. Het leuke hiervan is dat je dus zelf kunt bepalen hoe ver je er in wilt gaan en hoeveel je er aan uit wilt geven. Alle wijncursussen sluit je bovendien af met een diploma. Ben je nieuwsgierig of de WSET cursus iets voor jou is? Dan kun je meedoen aan een introductieavond. Deze kost 50 euro. Je leert dan kort wat theorie over wijn en je kunt zeven wijnen proeven, waarbij je ook een beetje leert hoe wijn op een objectieve manier beoordeelt.

Andere Wijnopleidingen

Naast de standaard WSET biedt Wijnspijs nog meer wijngerelateerde cursussen aan. Bijvoorbeeld de cursus `Basis gastronomie`, of wat dacht je van onze WSET sake cursus? Een leuk alternatief als je eens wat anders wilt proeven dan standaard wijn. Ook een cursus Champagne sabreren of een cursus Horeca Wine Professional behoren tot de mogelijkheden. Ben je een echte wijnfreak, dan kun je ook altijd meegaan om op één van onze wijnreizen. Samen met een groep andere wijnliefhebbers, sommeliers en handelaars nemen we je dan graag mee naar de mooiste wijngebieden van Europa. Wil je nog meer weten? Neem dan snel contact met ons op.